Romelu Lukaku.
Volledig scherm
PREMIUM
Romelu Lukaku. © Action Images via Reuters

Amper goals in zijn eerste toppers in Engeland: waarom zijn trainer Lukaku uit de wind zet

Premier LeagueZeven basisplaatsen, vier doelpunten. Vier toppers, één goal. Diegenen die de wedstrijden van Romelu Lukaku niet hebben gezien, trekken (voorbarig) hun conclusies op basis van de naakte stats. Zijn trainer zet hem uit de wind. ‘Big Rom’ versus zijn ‘Big Data’: de achterliggende redenen voor de lage conversies.

28 reacties

 • Peter Thys

  1 jaar geleden
  Echte grootste spitsen zeggen niet van zichzelf dat ze dat zijn,dat wordt hen verteld.Topscoorder RD's niet echt moeilijk ook hé als je ziet hoe(veel)de passes hem voor de voeten op het hoofd leggen. Je zou hem beter omschrijven als de best aangespeelde/meest kansen kregen spits aller tijden bij de RD's .De eerste jaren slaagde hij er nog in gemaakte doelpunten te missen. is enkel wat doeltreffender.Met het aantal gekregen passen had hij al veel hoger moeten staan met zijn aantal doelpunten !
 • Michel Javor

  1 jaar geleden
  @ Gerry Cle : Lewandowski, Ronaldo, Suarez, Keane, Mbappe, Icardi, Mertens... En dat zijn enkel de hedendaagse spelers. Ik praat dan nog niet over een Bergkamp, Mandzukic, Suker, Raul, Henry,...
 • Evi Roothaert

  1 jaar geleden
  Altijd die bagger over Lukaku. België zal nooit meer een betere spits hebben. Zo simpel is het
 • Willy Scholaart

  1 jaar geleden
  Eenmaal ze weten hoe je een buldozer kan doen stoppen zal hij er niet veel meer van bakken.
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Een spits moet je ook aanspelen! Lukaku is het type die géén enkele verdediger graag voor zich heeft. Hij is sterk in de duels, kopt uitstekend en is imposant en snel. Bovendien legt hij makkelijk ballen af om anderen te laten scoren.
 1. De Premier League is de Super League: waarom Engelse clubs meer konden uitgeven dan de vier andere grote competities samen
  Play
  PREMIUM
  Premier League
  12

  De Premier League is de Super League: waarom Engelse clubs meer konden uitgeven dan de vier andere grote competi­ties samen

  Geen 113 miljoen voor Romelu Lukaku of 118 miljoen euro voor Jack Grealish. Zelfs zonder die excessen heeft de Premier League deze zomer zijn transferrecords scherper gesteld. Hoezo Covid-impact? Waarom de ‘Money League’ meer kan spenderen dan de Serie A, La Liga en Bundesliga samen. Le foot à deux vitesses? Ontdek hier per club hoeveel 20 Europese clubs effectief uit hebben gegeven.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.