Romelu Lukaku.
Volledig scherm
PREMIUM
Romelu Lukaku. © Action Images via Reuters

Amper goals in zijn eerste toppers in Engeland: waarom zijn trainer Lukaku uit de wind zet

Premier LeagueZeven basisplaatsen, vier doelpunten. Vier toppers, één goal. Diegenen die de wedstrijden van Romelu Lukaku niet hebben gezien, trekken (voorbarig) hun conclusies op basis van de naakte stats. Zijn trainer zet hem uit de wind. ‘Big Rom’ versus zijn ‘Big Data’: de achterliggende redenen voor de lage conversies.

28 reacties

 • Peter Thys

  3 weken geleden
  Echte grootste spitsen zeggen niet van zichzelf dat ze dat zijn,dat wordt hen verteld.Topscoorder RD's niet echt moeilijk ook hé als je ziet hoe(veel)de passes hem voor de voeten op het hoofd leggen. Je zou hem beter omschrijven als de best aangespeelde/meest kansen kregen spits aller tijden bij de RD's .De eerste jaren slaagde hij er nog in gemaakte doelpunten te missen. is enkel wat doeltreffender.Met het aantal gekregen passen had hij al veel hoger moeten staan met zijn aantal doelpunten !
 • Michel Javor

  3 weken geleden
  @ Gerry Cle : Lewandowski, Ronaldo, Suarez, Keane, Mbappe, Icardi, Mertens... En dat zijn enkel de hedendaagse spelers. Ik praat dan nog niet over een Bergkamp, Mandzukic, Suker, Raul, Henry,...
 • Evi Roothaert

  3 weken geleden
  Altijd die bagger over Lukaku. België zal nooit meer een betere spits hebben. Zo simpel is het
 • Willy Scholaart

  3 weken geleden
  Eenmaal ze weten hoe je een buldozer kan doen stoppen zal hij er niet veel meer van bakken.
 • Frankie Albert Goethals

  3 weken geleden
  Een spits moet je ook aanspelen! Lukaku is het type die géén enkele verdediger graag voor zich heeft. Hij is sterk in de duels, kopt uitstekend en is imposant en snel. Bovendien legt hij makkelijk ballen af om anderen te laten scoren.