1. Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijdende ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machtsgreep”
  PREMIUM
  Premier League

  Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijden­de ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machts­greep”

  Terwijl de Premier League ook zonder publiek blijft draaien op massa’s tv-geld, dreigen een pak kleine Engelse profclubs failliet te gaan. De topclubs – de Amerikaanse eigenaars van Liverpool en Man United op kop – willen 275 miljoen euro geven. In ruil voor een competitiehervorming van 20 naar 18 ploegen. En vooral: voor quasi alle macht.
 1. Onze man in Engeland ziet hoe Toby Alderweireld onbetwist titularis af is: “Het drukke schema is wel een meevaller”
  PREMIUM
  Premier League

  Onze man in Engeland ziet hoe Toby Alderwei­reld onbetwist titularis af is: “Het drukke schema is wel een meevaller”

  In de wolken met de verpletterende zege. Blij voor de ploegmaats, voor het team. Zijn persoonlijke besognes duwt hij nog even naar de achtergrond. Voor de derde keer op rij ontbrak ene Toby Alderweireld bij Spurs in basis voor een Premier Leaguematch. Zijn aandeel in de historische 1-6: nihil. Voor het eind van de dag zou Jose Mourinho er liefst nog een topverdediger bij hebben, maar een must is het niet. Moet de bondscoach zich stilaan zorgen maken?
 1. Een titel die drie maanden on hold stond, nu de tranen: een blik achter de ontlading bij Liverpool na 30 jaar wachten
  PREMIUM
  Premier League

  Een titel die drie maanden on hold stond, nu de tranen bij Klopp: een blik achter de ontlading bij Liverpool na 30 jaar wachten

  Corona als spelbreker voor een massafuif na 30 jaar wachten. Successeizoen zonder uitzinnige apotheose. Liverpool vierde zijn eerste Premier League-titel vanuit de tuinstoel, met een glaasje, wat gezangen, veel rumoer op sociale media en met honderden supporters die samentroepten op Anfield. Jurgen Klopp pinkte een traantje weg. Een blik in de wachtzaal bij de Engelse kampioen tijdens die drie vreemde maanden dat zijn titel on hold stond: “De eerste hier die corona krijgt is geen idioot.”
 1. Details zijn afgerond, Gareth Bale keert terug naar Tottenham: hoe man die Real Madrid 30 miljoen per jaar kost werd buitengepest
  PREMIUM
  Tottenham

  Details zijn afgerond, Gareth Bale keert terug naar Tottenham: hoe man die Real Madrid 30 miljoen per jaar kost werd buitenge­pest

  De laatste ‘La Liga’-trofee raakte Gareth Bale (31) met geen vinger aan. De eerste man van 100 miljoen euro druipt af bij Real ­Madrid. Buitengepest en return to sender: hij wordt uitgeleend aan ex-club Tottenham - alle details zijn afgerond. Morgen reist Bale naar Londen. Hoe het toch zo ver is kunnen komen met een van de beste spelers ter wereld.
 1. Premier League trapt vandaag af, onze man in Engeland fileert topclubs én 12 Belgen: “De nieuwe generatie Duivels moet dit jaar opstaan”
  PREMIUM
  Premier League

  Premier League trapt vandaag af, onze man in Engeland fileert topclubs én 12 Belgen: “De nieuwe generatie Duivels moet dit jaar opstaan”

  Na een korte break is de grootste competitie ter wereld weer terug: de Premier League. Is Liverpool weer torenhoog titelfavoriet? Kan Chelsea of Manchester United verrassen? En hoe zullen onze 12 Belgen het er vanaf brengen? Kristof Terreur, onze man in Engeland, biedt een antwoord en zorgt dat u helemaal klaar bent voor de start.
 1. Officieel: Leicester City haalt Timothy Castagne voor 20 miljoen euro plus bonussen
  Buitenlands voetbal

  Officieel: Leicester City haalt Timothy Castagne voor 20 miljoen euro plus bonussen

  Leicester City heeft de komst van Timothy Castagne (24) bevestigd. De laatste onderhandelingen tussen Atalanta en de Premier League-club waren begin deze week afgerond en nu is Castagne ook officieel voorgesteld. De transfersom bedraagt 20 miljoen euro plus 4 miljoen aan bonussen. De flankverdediger, die voor vijf jaar tekent, moet het vertrek van Ben Chilwell mee helpen opvangen.
 2. Harry Maguire pleit onschuldig na vechtpartij en veroordeling: “Dacht dat ik ontvoerd werd en vreesde voor mijn leven”
  Premier League

  Harry Maguire pleit onschuldig na vechtpar­tij en veroorde­ling: “Dacht dat ik ontvoerd werd en vreesde voor mijn leven”

  Een week na zijn arrestatie op het Griekse eiland Mykonos heeft Harry Maguire voor het eerst gereageerd op de feiten bij de BBC. De kapitein van Manchester United werd schuldig bevonden aan mishandeling, verzet tegen arrestatie en poging tot omkoping, maar zelf vindt hij dat hij recht in zijn schoenen staat. “Ik heb niets verkeerd gedaan en moet me bij niemand verontschuldigen.”
 1. Maguire krijgt 21 maanden voorwaardelijke celstraf voor verzet tegen arrestatie en omkoping, Southgate gooit hem uit selectie Engeland
  Premier League

  Maguire krijgt 21 maanden voorwaarde­lij­ke celstraf voor verzet tegen arrestatie en omkoping, Southgate gooit hem uit selectie Engeland

  Harry Maguire zal zich vorige donderdagnacht op Mykonos nog lang herinneren. De Engelse international is intussen schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet tegen arrestatie en herhaalde pogingen tot omkoping. Daarvoor is hem nu ook een gevangenisstraf van 21 maanden en 10 dagen opgelegd. Maar die wordt opgeschort omdat het zijn eerste overtreding is. Maguire was nog opgeroepen voor de interlands met Engeland in de Nations League, maar bondscoach Gareth Southgate is daar nu op teruggekomen.