Everzwijn haalt huis overhoop in Lanklaar: “In dergelijke situaties reageren ze als een stuurloze bulldozer”

DilsenIn Lanklaar bij Dilsen kreeg een gezin zondagvoormiddag het bezoek van een everzwijn. Die sprong door een gesloten raam naar binnen en raakte daar enkele meubels. Het beest liep daarbij ook verwondingen op. 

 1. De 8 favoriete plekjes van comedian Jeroen Verdick (32): “Met mijn plusdochter beleefde ik hier een toffe eerste ‘speeldate’”
  PREMIUM
  Lommel

  De 8 favoriete plekjes van comedian Jeroen Verdick (32): “Met mijn plusdoch­ter beleefde ik hier een toffe eerste ‘speeldate’”

  Hij was voice-over bij ‘Love Island’, raakte bekend als copresentator van ‘Hoe zal ik het zeggen’ én mag zich sinds kort ook komiek met een eerste zaalshow noemen. Jeroen Verdick (32), bekend om zijn Kempische accent, koos er een jaar geleden voor om de liefde te volgen naar het Limburgse Lommel. “Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.” Jeroen toont ons zijn 8 favoriete plekjes in Limburg.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 1. Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”
  PREMIUM
  Lier

  Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”

  Het langverwachte derde seizoen van The Masked Singer is er eindelijk. BV’s zingen en dansen weer elke week in schitterende pakken en moeten zich helemaal inleven in personages als Champignon, Mummie of Leeuw. Er bestaat echter een hele gemeenschap die in hun vrije tijd in zulke pakken kruipt. Jana Linden (22) uit Lier is een van hen en maakte haar personage Fluff helemaal zelf: “Tijdens een fotoshoot in Doel dachten enkele voorbijgangers dat we promo maakten voor het nieuwe seizoen van The Masked Singer.” Een goed gesprek over een opmerkelijke en niet bepaald goedkope hobby, waar ook de politie altijd alles wil van weten.
 2. “3.000 kilometer stappen met gevaarte van 3,5 ton”: Antwerps ‘Landschip’ arriveert na maandenlange trektocht in Griekenland
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “3.000 kilometer stappen met gevaarte van 3,5 ton”: Antwerps ‘Landschip’ arriveert na maandenlan­ge trektocht in Grieken­land

  Een gevaarte van drie en een half ton drieduizend kilometer lang voort sjouwen in een pelgrimstocht van negen maanden door negen verschillende landen. Dat is het engagement dat het Antwerpse kunstenaarscollectief TimeCircus aanging om het startschot te geven voor de Griekse kuststad Elefsina als culturele hoofdstad van Europa. “De reis was belangrijker dan de bestemming, we wilden de lokale bevolking inspireren en dikwijls is dat ook gelukt.”
 3. BINNENKIJKER. Dimitri bouwde zeecontainer om tot tiny house: “Met onze twee kinderen hebben we hier anderhalf jaar gewoond”
  PREMIUM
  Beveren

  BINNENKIJ­KER. Dimitri bouwde zeecontai­ner om tot tiny house: “Met onze twee kinderen hebben we hier anderhalf jaar gewoond”

  Een alternatief om kleiner en duurzaam te wonen? Dat kan je vinden in een roestvrije zeecontainer, als je die tenminste inricht als leefstudio. Dimitri Desender (39) uit Beveren mocht zijn studies interieurontwerp in de praktijk omzetten toen hij voor z’n gezin een tijdelijk onderkomen zocht tijdens de verbouwing van zijn huis. Wij keken binnen in een container waar compactheid niet ten koste van schoonheid ging.