1. Lisa (97) overlijdt na brand in haar huis: “Een fiere, nette dame die je altijd op hakken zag”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Lisa (97) overlijdt na brand in haar huis: “Een fiere, nette dame die je altijd op hakken zag”

  “Ze had zeker 100 jaar moeten worden. Zó gezond was ze nog.” Na een brand in haar woning in Brasschaat is de 97-jarige Elisabeth – zeg maar Lisa – Nuyts maandagochtend overleden. Tot voor corona werkte ze nog als vrijwilligster in woonzorgcentrum Vesalius, waar haar man tot aan zijn dood verbleef. “Ze bracht bij ons altijd ambiance, zelfs tijdens een modeshow”, glimlacht animatrice Griet Van Assche.
 1. Antwerpse agent wil seks met kwetsbare vrouwen in ruil voor hulp: “Al je boetes vervallen, bedank me nu maar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse agent wil seks met kwetsbare vrouwen in ruil voor hulp: “Al je boetes vervallen, bedank me nu maar”

  “Hoe komt u aan mijn gsm-nummer?” Minstens acht vrouwen stelden zich die vraag, toen zij werden gecontacteerd door de Antwerpse politieman Abdel C. Hij bood zijn hulp aan, want “Marokkaanse vrouwen zetten niet snel de stap naar de politie bij intrafamiliaal geweld of seksueel misbruik”. Volgens de rechtbank, die 40 maanden cel met uitstel vonnist, had de agent een veel minder nobel doel. “Zijn berichten waren begeleid door foto’s van vibrators.”
 2. Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst
  6

  Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”

  “We denken aan een uitbreiding elders in ons land en zelfs het buitenland.” Met zeven horecazaken in drie jaar tijd is Steven Van Bont (41) al in de weer in de Denderstreek en het Pajottenland, en nummer acht zit er ook aan te komen. Daar blijft het allesbehalve bij. De CEO van het overkoepelende bedrijf Op ‘t Hof barst van ambitie. “Collega’s vragen zich soms af hoe we dat allemaal doen. Wel, volg gewoon enkele belangrijke vuistregels.”
 1. Instabiele kerk ligt pal naast school met 1.000 leerlingen: “Onze speelplaats is intussen afgesloten”
  PREMIUM
  Aalst

  Instabiele kerk ligt pal naast school met 1.000 leerlingen: “Onze speel­plaats is intussen afgesloten”

  De Sint-Jozefskerk in Aalst is tot op de draad versleten door waterinsijpeling en houtkevers. En net in de schaduw van die allesbehalve stabiele kerktoren bevindt zich het SMI, een school met 1.000 leerlingen. Daar proberen ze het hoofd koel te houden, al is de speelplaats voor de zekerheid al afgesloten. “We zijn bezorgd, ja, maar we moeten vertrouwen hebben in veiligheidsexperten en de brandweer”, zegt algemeen directeur Marc Leyman.
 2. “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)
  PREMIUM
  As

  “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadever­goe­ding voor zijn ex (41)

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.
 3. Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”
  PREMIUM
  Dendermonde/Meldert

  Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”

  Zelf heeft hij altijd beweerd dat hij niets illegaals deed, maar de website www.dierenarts-van-wacht.be en bijhorend callcenter leveren Neil S. nu toch één jaar cel op. De rechter gaf hem ook een boete en verklaarde de 38.876 euro die de telefoontjes de gewezen dierenarts opleverden verbeurd. Baasjes van dieren werden dan ook letterlijk aan de lijn gehouden om hen meer te laten betalen.
 4. ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldigde geen uitleg voor vele steekwonden geven
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldig­de geen uitleg voor vele steekwon­den geven

  Volgens wetsgeneesheer Diona D’Hondt heeft Bryan Reyes del Rosario op de dag van de reconstructie niet verklaard hoe zijn slachtoffer, Joël Ozuna, aan de meerdere steekwonden is gekomen. Nochtans komen de steken qua grootte overeen met het mes dat hij in zijn broekzak had zitten. D’Hondt benadrukte ook de ernst van de verwondingen. “Maar de steekwonde bij het hart was zonder enige twijfel de doodsoorzaak.”
 1. Kleuterschool Eikevliet telt maar 10 leerlingen: “Elke keer als we bijna moeten sluiten, zet het dorp alles op alles om leerlingen te vinden”
  PREMIUM
  Bornem

  Kleuter­school Eikevliet telt maar 10 leerlingen: “Elke keer als we bijna moeten sluiten, zet het dorp alles op alles om leerlingen te vinden”

  Liam, Xem, Helena, Lex, Sawyer, Lina, Thibault, Louise, Leon en Emilia. Deze tien kinderen vormen samen met juffen Elien Pintens en Inne Vleminckx de voltallige kleuterschool van Eikevliet (Bornem). “De kleintjes hebben hier rust en ruimte, en vooral aandacht in overvloed. Financieel klopt het plaatje niet, maar het ‘scholeke’ van Eikevliet is bijzonder. Het hart telt hier net iets meer dan het hoofd en de cijfers”, zegt directrice Annick Mees. Een blik achter de schermen van de kleinste school van het land.
 2. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

  Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”
 3. Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transportbedrijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”
  PREMIUM
  kortrijk

  Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transport­be­drijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”

  Amper 24 jaar is Gilles Devriendt uit Kortrijk, en hij heeft al een bloeiend transportbedrijf uit de grond gestampt. TransDirect neemt de transportplanning van andere bedrijven over, en zoekt transporteurs die de nodige transporten kunnen uitvoeren. “Wij zijn radicaal tegen sociale dumping: iedereen moet een faire prijs krijgen voor zijn werk.”
 4. MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevonden in De Pinte”
  PREMIUM
  Gent/De Pinte

  MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevon­den in De Pinte”

  Taxi-legende Fouad Oulad Khlie (44) zocht en vond het buurtgevoel van de Brugse Poort van weleer terug tussen de villa’s in De Pinte. “Weet je wat ik hier de max vind? De mensen praten nog tegen elkaar op straat.” Hij spreekt vrijuit over de liefde voor zijn ouders, zijn buren en het Gentse nachtleven. “Om 11 uur ‘s ochtends moest ik een bomvolle club in hartje Gent leegkuisen. Als ik dat vandaag de dag zeg tegen jonge klanten geloven ze me niet.”

Terug naar de hoogdagen van de Vlaamse discothe­ken

 1. HUIZENJACHT. Een statige kustvilla in het pittoreske De Haan kost je al snel 1 miljoen euro. “Als de prijs goed zit, verkopen de villa’s in de Concessie vlot”
  PREMIUM
  De Haan

  HUIZEN­JACHT. Een statige kustvilla in het pittoreske De Haan kost je al snel 1 miljoen euro. “Als de prijs goed zit, verkopen de villa’s in de Concessie vlot”

  De Haan staat bekend als dé gemeente met heel wat erfgoedparels in de concessie. Het is één van de best bewaarde plekken uit de Belle Epoque aan onze Belgische Kust. De wijk is dan ook beschermd als dorpsgezicht. Wie hier een ‘stekje’ wil kopen zal daar dan ook diep voor in de buidel moeten tasten. Er staan momenteel enkele villa’s te koop en die gaan steevast boven het budget van 1 miljoen euro.
 2. Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”
  PREMIUM
  De Haan

  Van het zandtulpje tot de duinen­veldrid­der: op zoek naar paddenstoe­len op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

  De duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.
 1. BINNENKIJKER. 680 camera’s, geen tralies aan celramen en... veel plaats voor kunst: nieuwe gevangenis van Dendermonde na 14 jaar klaar
  PREMIUM
  Dendermonde

  BINNENKIJ­KER. 680 camera’s, geen tralies aan celramen en... veel plaats voor kunst: nieuwe gevangenis van Dendermon­de na 14 jaar klaar

  De nieuwe gevangenis in Dendermonde is vandaag geopend. Het nieuwe complex bestaat uit onder andere vier cellenvleugels voor 444 gedetineerden, ateliers voor workshops, bezoekerscomplex en sportterreinen. En kunst krijgt een voorname rol in het gebouw. Wij geven u een blik achter de schermen van wat “een complex voor duurzame, moderne en humane detentie” moet worden.