Valerie Vos/Het Blommehuys/Sarah Sneiders Fotografie
Volledig scherm
PREMIUM
© Valerie Vos/Het Blommehuys/Sarah Sneiders Fotografie

Want mama verdient alleen het allerbeste: 20 originele cadeaus voor Moederdag

Volgende week zondag, 9 mei, is het zover: Moederdag. Een dag waarop we een bloemetje gaan halen bij de lokale bloemist om de hoek of eens gezellig samen iets gaan eten of drinken op een terras – want ja, ook dat kan weer dan. Maar ben je inspiratieloos en zoek je last minute nog een origineel geschenk? Wat denk je van een ritje met de Vespa, een mooie bloesemwandeling, een uitstap met alpaca’s, een leuke fotoshoot samen...? Ga zeker even doorheen onze tips uit jouw buurt!

 1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

  “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

  Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Rock Werchter trekt zich kabbelend op gang, maar niet voor iedereen: “Waar is mijn campingticket?”
  Rotselaar

  Rock Werchter trekt zich kabbelend op gang, maar niet voor iedereen: “Waar is mijn campingtic­ket?”

  Rock Werchter heeft zich woensdag kabbelend en zonder incidenten op gang getrokken. De organisatie van het vierdaags festival rekende op zo’n 15.000 bezoekers voor de allereerste dag op campings The Hive en The Hive Resort. Nieuw dit jaar is dat zwerfvuilhandhavers intensief zullen controleren. Wie zijn afval zomaar weggooit op straat en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete.
 3. Hartverwarmende terugkeer naar zijn boksclub nadat Lennert vier maanden geleden zware tak op het hoofd kreeg: “Ik mis dit hier écht”
  PREMIUM
  Menen

  Hartverwar­men­de terugkeer naar zijn boksclub nadat Lennert vier maanden geleden zware tak op het hoofd kreeg: “Ik mis dit hier écht”

  “De bokssport is een deel van mijn leven geworden en ik ben blij dat de club dit doet voor mij.” Lennert Lecompte, de 17-jarige jongen die zwaargewond raakte nadat hij in Menen een tak op zijn hoofd kreeg tijdens een storm, kwam zaterdag voor het eerst sinds lang terug naar de club waar hij al enkele jaren traint. Daar mocht hij op de eerste rij zitten voor de kamp van Lauwenaar Christophe Lefebvre en professioneel vechtsporter Quentin Ruskov Domingos.