Van links naar rechts: verkeerslachtoffers Kirsten De Maeyer (24), Alexander Verhaeghe (35), Erwin Batsleer (68), Jean-Paul De Greef (77) en Loes de Laat (7).
Volledig scherm
Van links naar rechts: verkeerslachtoffers Kirsten De Maeyer (24), Alexander Verhaeghe (35), Erwin Batsleer (68), Jean-Paul De Greef (77) en Loes de Laat (7). © Kristof Pieters/RV/RV/Mozkito/RV

VELOVEILIG VLAANDEREN. In 2020 en 2021 stierven 139 fietsers in het verkeer: enkele gezichten achter de cijfers

In totaal vielen er in 2020 en 2021 139 fietsdoden in het Vlaamse verkeer. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van verkeersinstituut Vias. Met de actie ‘VeloVeilig Vlaanderen’ wil HLN – met steun van P&V Verzekeringen – fietsen veiliger maken en dat aantal terugdringen. Hier een overzicht van enkele gezichten achter de fietsongevallen. Hun verhaal toont aan dat acties als deze ontzettend belangrijk zijn.

 1. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.
 2. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.