Zomers genieten in Gent, een beeld van juli 2020. Heel wat gemeenten sparen kosten noch moeite om van de heropening een feest te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zomers genieten in Gent, een beeld van juli 2020. Heel wat gemeenten sparen kosten noch moeite om van de heropening een feest te maken. © Photo News

Tournée Générale. ‘Drinkgeld’ om op terras te gaan of een Gault&Millau-gids over uw gemeente? Ontdek hier de opvallendste steunmaatregelen voor de horeca

Een uitbreiding van de bestaande terrassen, afschaffing van de terrasbelasting en inname van parkeerplaatsen, parken en pleinen: gisteren kon u al lezen dat onze Vlaamse gemeenten flexibel zijn om de horeca onder optimale omstandigheden te laten starten op 8 mei. Wist u ook dat tientallen gemeenten een waardebon aanbieden aan hun inwoners om bij de lokale horeca te spenderen? In andere gemeenten borrelen dan weer ideeën op voor horecaroutes langs de lokale cafés en restaurants. Deelt ook uw regio in de prijzen? Het overzicht leest u in deel 2 van onze grote terrasrondvraag.

 1. Plaatsten stadsmedewerkers familie en collega’s op voorrangslijst voor vaccinatie? Stad Diest opent tuchtonderzoek
  Diest

  Plaatsten stadsmede­wer­kers familie en collega’s op voorrangs­lijst voor vaccinatie? Stad Diest opent tuchtonder­zoek

  In Diest hebben twee medewerkers van de gemeente, die aan de slag waren in het vaccinatiecentrum, vijf collega’s en nog tien anderen op de voorrangslijst laten plaatsen, zodat ze vroegtijdig een spuitje kregen. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Morgen volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije