Het Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde in april 2020, toen de coronacrisis in volle hevigheid was losgebarsten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde in april 2020, toen de coronacrisis in volle hevigheid was losgebarsten. © Geert De Rycke

Stilte voor de storm in onze ziekenhuizen? “Het is opvallend rustig, en hopelijk blijft dat zo!”

Net als toen de coronabesmettingen in juli sterk stegen, kijkt iedereen met een bang hart naar het aantal ziekenhuisopnames. Wij informeerden opnieuw bij de ziekenhuizen uit jouw buurt of het stijgend aantal besmettingen zich ook aftekent in het aantal opnames.

 1. Onze journalist Birger Vandael (27) wint award voor respectvolle berichtgeving over verkeersongevallen: “Motiveert om moeilijke verhalen te blijven vertellen”
  Neerpelt

  Onze journalist Birger Vandael (27) wint award voor respectvol­le berichtge­ving over verkeerson­ge­val­len: “Motiveert om moeilijke verhalen te blijven vertellen”

  Elk jaar reikt Rondpunt vzw een Journalistenaward uit aan iemand die het afgelopen jaar op een respectvolle manier heeft geschreven over verkeersongevallen, verkeerslachtoffers, veroorzakers en andere betrokkenen. Deze keer haalt Birger Vandael (27) van Het Laatste Nieuws de titel binnen. “Het is een heel gevoelig thema om over te schrijven. Vaak zijn wij het ‘noodzakelijk kwaad’ ter plaatse. Het is fijn om te zien dat het werk achteraf toch geapprecieerd wordt”, reageert hij.
 1. Bergamo werd jaar geleden enorm getroffen door corona: “Het voelde als de apocalyps”
  Play

  Bergamo werd jaar geleden enorm getroffen door corona: “Het voelde als de apocalyps”

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?