Vanaf 15 maart mogen leerlingen weer op daguitstap.
Volledig scherm
Vanaf 15 maart mogen leerlingen weer op daguitstap. © Annette Riedl/dpa

Scholen reageren met gemengde gevoelens nu daguitstappen weer toegelaten worden: van “financieel niet haalbaar” tot “fantastisch nieuws”

Vanaf 15 maart mogen scholen weer daguitstappen organiseren. Dat moet wel in de eigen klasbubbel en de school moet zelf vervoer organiseren. Wij vroegen aan een tiental scholen uit heel Vlaanderen hoe ze daar tegenaan kijken. Vooral het eigen vervoer lijkt een struikelblok. Al zijn er ook scholen die niet kunnen wachten om erop uit te trekken. “Wat we nog kunnen doen, zullen we nog doen.”

 1. “De ‘selfienemers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilligers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust
  PREMIUM
  Kust

  “De ‘selfiene­mers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilli­gers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust

  Sinds de lockdown vorig jaar hebben de zeehonden een vaste stek aan de westelijke strekdam in Oostende. Toen de bezoekers terugkwamen, viel het Inge De Bruycker en Colette De Meyer op hoe nieuwsgierigen de dieren telkens lastig vielen. Ze bleven daarom waken bij de zeehonden. Bijna een jaar later staan de dames er nog altijd. Maar ze zijn allang niet meer de enige. Over de hele kust zakken er al 60 vrijwilligers bij regen en wind naar het strand af als een zeehond er komt rusten. “We zullen allemaal met deze dieren moeten leren leven.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"