Ook in de klas zetten de kinderen hun duivelsattributen op.
Volledig scherm
Ook in de klas zetten de kinderen hun duivelsattributen op. © Geert De Rycke

Scholen in Vlaanderen kleuren overal zwart-geel-rood: “Het huiswerk van vandaag? Supporteren voor de Rode Duivels”

De scholen in Vlaanderen lijken vandaag meer weg te hebben van een voetbalstadion. Kinderen trokken massaal in de driekleur naar de klas. Duivelshoorntjes en truitjes waren alomtegenwoordig maar ook voetbalsjaals (!) waren, ondanks de zwoele temperaturen, overal te zien. Ook de scholen doen hun uiterste best om de voetbalsfeer te versterken. 

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. 150-tal inwoners uit Moorsel herdenkt Ilse Uyttersprot met kaarsen en minuut stilte
  Moorsel

  150-tal inwoners uit Moorsel herdenkt Ilse Uyt­tersprot met kaarsen en minuut stilte

  Op 4 augustus 2020 is het exact een jaar geleden dat ex-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht door haar toenmalige vriend. In het dorp in Moorsel, op haar geboorteplaats, staat sindsdien een herdenkingsmonument, en daar werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van de gruwelijke feiten. “Het verdriet blijft nog steeds enorm groot", klinkt het.