RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

PORTRET. Dit zijn de slachtoffers van de tweede coronagolf: “Rijkgevuld leven, maar ze hadden er graag nog enkele jaren bijgedaan”

15.025: zoveel doden vielen er sinds de uitbraak van de coronapandemie in België. Een trieste kaap, maar wie zijn de slachtoffers? Mensen met een rijkgevuld leven die er graag nog enkele jaren hadden bijgedaan, tot het virus hen te pakken kreeg. We geven enkele portretten van slachtoffers uit de tweede coronagolf.

 1. Van De Panne tot Eupen, slimme palen met gratis zonnecrème veroveren Vlaanderen: “We zitten al aan ruim 65.000 smeerbeurten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van De Panne tot Eupen, slimme palen met gratis zonnecrème veroveren Vlaanderen: “We zitten al aan ruim 65.000 smeerbeur­ten”

  De SMOT-spots, pas vier maanden geleden voorgesteld in Kortrijk, palmen al heel Vlaanderen in. Er staan momenteel op 76 locaties slimme palen met gratis zonnecrème in, van De Panne aan onze kust tot Eupen in de Hoge Venen. “We zitten aan ruim 65.000 smeerbeurten en hopen eind deze zomer de kaap van 100.000 te halen”, zegt medezaakvoerder Jacob Leysen uit Kortrijk. “Huidkankerpreventie is en blijft een belangrijk thema. Vooral dat verklaart het succes van onze SMOT-spots. We willen nu ook Europees doorbreken, onder meer via het circuit van festivals.”
 2. Rafaël (3) kreeg nieuwe enkel in Polen dankzij crowdfunding: “Zo ontzettend dankbaar voor alle steun”
  PREMIUM
  Mol

  Rafaël (3) kreeg nieuwe enkel in Polen dankzij crowdfun­ding: “Zo ontzettend dankbaar voor alle steun”

  De wereld lacht de kleine Rafaël (3) uit Mol toe. Dankzij een succesvolle crowdfunding verzamelden zijn ouders genoeg geld in om de complexe operatie voor een nieuwe enkel te kunnen uitvoeren in Warschau. De operatie is goed verlopen, maar nu wacht een lange en moeilijke revalidatie. “Al die steun was overweldigend en daar zijn we iedereen zo ontzettend dankbaar voor”, vertellen zijn ouders.