De jaarwisseling 2020-2021 in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De jaarwisseling 2020-2021 in Antwerpen. © Joel Hoylaerts/Photo News

Kan ik boete krijgen als ik met vrienden ga vieren in de stad? Zijn spoeddiensten er klaar voor? Waar patrouilleert de politie? Zo bereiden hulpdiensten zich voor op oudejaarsnacht

De cafés en restaurant moeten dicht om 23 uur, volksfeesten zijn uit den boze en in slechts heel weinig steden en gemeenten worden vuurwerkspektakels georganiseerd. Maar om een chaotische nacht te vermijden – vorig jaar waren er tientallen incidenten in onze steden – staan onze hulpdiensten wel in opperste staat van paraatheid. Mag het nu eigenlijk, zo’n samenkomst op een Grote Markt of in een Overpoortstraat? Hoe fel zal er gecontroleerd worden? Wij hielden een rondvraag in tien steden. 

  1. “Het koningshuis is zot van onze auto’s”: Antwerpse Land Rover-dealer krijgt brevet van hofleverancier
    Antwerpen

    “Het konings­huis is zot van onze auto’s”: Antwerpse Land Ro­ver-dea­ler krijgt brevet van hofleveran­cier

    Wist je dat het Belgisch koningshuis een hart voor Land Rover heeft? Koning Boudewijn kocht ooit een mosterdgeel exemplaar. Koning Filip rijdt met een plug-in hybride rond. En koningin Mathilde is – toeval of niet - vanaf morgen eveneens trots Land Rover-bezitter. Allemaal dankzij de Antwerpse autohandel Jaguar Land Rover Belux, die het brevet van hofleverancier kreeg. “We hebben een uiterst vriendelijk contact met het koningshuis.”