Afstandsonderwijs is sinds maart 2020 een vertrouwd gezicht. Maar heeft het onze jeugd ook een grote leerachterstand bezorgd?
Volledig scherm
PREMIUM
Afstandsonderwijs is sinds maart 2020 een vertrouwd gezicht. Maar heeft het onze jeugd ook een grote leerachterstand bezorgd? © Photo News

Hoe groot is de leerachterstand na anderhalf jaar corona? 100 directeurs beantwoorden onze vragen

Heeft het afstandsonderwijs grote gevolgen gehad voor de leerachterstand van mijn kind? Het is een vraag die veel ouders zich stellen aan de vooravond van het nieuwe schooljaar. Wij vroegen het aan 100 directeurs die elke dag in het werkveld staan. 73 procent denkt de achterstand in één normaal schooljaar weg te werken. Willen zij ooit nog terug naar afstandsonderwijs, of is dat iets dat we absoluut moeten vermijden? En welke financiële gevolgen heeft de pandemie gehad op hun financiële werking? Wij beantwoorden deze vragen in deel drie van onze grote rondvraag. 

 1. “Noteer maar dat die jongen veel goeds gedaan heeft voor onze gemeente”: (meeste) Stadenaars blijven geloven in burgemeester Vanderjeugd na vermeend machtsmisbruik
  PREMIUM
  Staden

  “Noteer maar dat die jongen veel goeds gedaan heeft voor onze gemeente”: (meeste) Stadenaars blijven geloven in burgemees­ter Vander­jeugd na vermeend machtsmis­bruik

  In de cafés, bij de bakkers en de beenhouwers en onder de kerktoren van Staden was burgemeester Francesco Vanderjeugd vrijdag hét gespreksonderwerp van de dag, nadat de Krant van West-Vlaanderen suggereerde dat de burgemeester zijn positie had misbruikt om enkele lucratieve vastgoedtransacties te sluiten in eigen gemeente. Vanderjeugd ontkent alles, maar heeft het vertrouwen van de Stadenaars in de burgemeester een deuk gekregen? Wij gingen het hen vragen.
 2. Binnenspeeltuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”
  PREMIUM
  Deinze

  Binnen­speel­tuin Kids Adventure moet dicht, maar moest dat op HLN lezen: “Alle begrip, maar niet voor de manier waarop”

  Alles stond klaar voor een leuke speelnamiddag, met mondmaskers voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar binnenspeeltuin Kids Adventure in Deinze vernam zaterdagvoormiddag dat de zaak alsnog gesloten moest blijven. “Wij hebben dat zelf op HLN moeten lezen, want niemand wist blijkbaar van iets. Zoiets kan toch niet?”, klinkt het daar. Momenteel is het onzekerheid troef.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.