Spelende kinderen wagen zich in zee in Oostende. "Vermijd dit op piekmomenten", raadt Westtoer aan.
Volledig scherm
Spelende kinderen wagen zich in zee in Oostende. "Vermijd dit op piekmomenten", raadt Westtoer aan. © PN

Herlees onze hitteblog. Ook Knokke-Heist weigert dagjestoeristen - Alarmfase van het ozon- en hitteplan voor het eerst geactiveerd - Warmste augustusdag ooit

Het drukste weekend van het jaar aan de kust. Code rood in het hele land. In de Kempen loopt de temperatuur zaterdagmiddag zelfs op tot 37 graden. Vlaanderen puft en zweet en dat nog zeker tot maandag. Hoe zoeken wij verkoeling? Hoe houden wij het fris? En hoe druk is het richting kust? Een rondje puffen en zweten in Vlaanderen.

  1. Vast cliënteel stationscafés drinkt nu pintjes op Statieplein:  “Voor ons is het leven goedkoper geworden, want op café betaalden we onze pinten duurder”
    PREMIUM
    Aalst

    Vast cliënteel stations­cafés drinkt nu pintjes op Statie­plein: “Voor ons is het leven goedkoper geworden, want op café betaalden we onze pinten duurder”

    Nu de cafés en de bijhorende terrassen aan het station van Aalst dicht zijn, komen de vaste caféklanten samen op de zitbanken van het Statieplein. Hun pinten kopen ze voor 1 euro in het winkeltje op de hoek, vooral bij goed weer houden ze mekaar gezelschap. “In bubbels van vier”, zo beloven ze. Het is niet naar de zin van iedereen. “Het is complete chaos op het Statieplein”, zegt gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Lijst A).