-
Volledig scherm
- © RV - BELGA - REUTERS

Herlees onze hitteblog. KMI verlengt code rood - Zeer hoge ozonconcentraties gemeten - Man komt om na sprong in steengroeve in Namen

We krijgen maandag alweer maxima van 30 tot 36 graden met zon en wolken en mogelijk enkele lokale warmteonweders, meldt het KMI. Code rood blijft ook gelden vandaag.

 1. Meisje met beperking (8) zit 4 uur per dag op de bus: “Alsof je elke dag naar Amsterdam moet pendelen”
  PREMIUM
  Gent, Sint-Amandsberg, Drongen

  Meisje met beperking (8) zit 4 uur per dag op de bus: “Alsof je elke dag naar Amsterdam moet pendelen”

  Voor Stella Berghe waren het al lange dagen, en nu zijn die nog langer: vorige week kwam er een briefje dat de uren van schoolbus veranderd waren. “Nu zit ze bijna twee uur op de bus voor een rit van 15 kilometer”, zegt haar moeder Sofie Aelterman. Samen met een andere moeder schreef ze een brief naar schepen van Onderwijs Elke Decruynaere om het probleem aan te kaarten.
 2. Wevelgemse kater die zes weken spoorloos was, duikt op in Antwerpen
  PREMIUM
  Wevelgem

  Wevelgemse kater die zes weken spoorloos was, duikt op in Antwerpen

  Waar het diertje zes weken lang precies heeft uitgehangen, is niet duidelijk maar feit is dat Charlotte Cottenie (27) en Davy Deryckere (33) uit Wevelgem en hun zoontje Lukas overgelukkig zijn dat hun kater Omer weer thuis is. “Net toen we al de hoop een klein beetje opgegeven hadden, kwam een telefoontje van de politie van Antwerpen om te zeggen dat Omer er in een asiel zat”, zegt Davy. “Een beetje vermagerd maar verder gezond en wel.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement