MD/KDS/MPM/WN/BKH
Volledig scherm
PREMIUM
© MD/KDS/MPM/WN/BKH

De pintjes worden duurder. En voor een terras in de Overpoort in mei reserveer je best nu al: 25 stemmen uit de Vlaamse horeca

Van tevreden tot heel erg blij met richtdatum 1 mei. Er werd hier en daar zelfs een flesje op gekraakt. Maar er heerst toch ook veel ontgoocheling en er zijn vraagtekens, over die nieuwe periode van twee maanden zonder inkomsten. 30 procent van de meer dan 50.000 horecabazen flirt met het faillissement, zes op tien heeft ernstige betalingsproblemen, zo becijferde onderzoeksbureau Graydon. “Met de steunmaatregelen kunnen we net onze huur betalen. Dan snap je het wel zeker?”, vat een ondernemer het samen. Van café en restaurant tot brasserie en nachtzaak: een rondje langs 25 horecazaken, van Aalst tot Willebroek. 

 1. Voormalig gemeenteraadslid (35) krijgt straf met uitstel voor sexting en aanranding van minderjarig meisje
  PREMIUM
  Olen

  Voormalig gemeente­raads­lid (35) krijgt straf met uitstel voor sexting en aanranding van minderja­rig meisje

  De rechter in Mechelen heeft de 35-jarige Joeri J. veroordeeld tot een celstraf van een jaar met probatie-uitstel. De dertiger werd schuldig bevonden aan sexting en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarig meisje. Hij stuurde onder meer naaktfoto’s en vroeg van haar hetzelfde. Zij durfde naar eigen zeggen niet te weigeren vanwege zijn machtspositie. Zo was hij naast bewakingsagent ook een gemeenteraadslid in Olen. Na het proces nam hij ontslag. “Hij maakte op een gewiekste manier misbruik van zijn positie”, aldus de aanklager.
 2. Tinneke Verdonck (89), de ‘Kattenmadam van het Bisschoppenhofpark’, is overleden aan corona: “Dieren verzorgen, dat was haar leven”
  PREMIUM
  Deurne

  Tinneke Verdonck (89), de ‘Kattenma­dam van het Bisschop­pen­hof­park’, is overleden aan corona: “Dieren verzorgen, dat was haar leven”

  De ‘Kattenmadam van het Bisschoppenhofpark’, zoals Tinneke Verdonck bij menig Deurnenaar bekend stond, is op 89-jarige leeftijd overleden aan Covid-19. Al jaar en dag ontfermde ze zich over de zwerfkatten in de buurt en sloeg ze met iedereen een praatje aan haar bankje in het Bisschoppenhofpark. Daar werden nu heel wat bloemen neergelegd, ter nagedachtenis aan Tinneke. “Door weer en wind, sneeuw, regen en storm: ons mama ging die katten eten geven”, aldus haar dochter Lesley Luysterborg (41).
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Verpleegster (29) van COVID-afdeling brutaal aangevallen in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnormaal vonden”
  PREMIUM
  Bredene/Oostende

  Verpleeg­ster (29) van CO­VID-afdeling brutaal aangeval­len in duinen tijdens wandeling met hond: “Gezin keek toe alsof ze geweld doodnor­maal vonden”

  De politie is op zoek naar getuigen naar aanleiding van gratuit geweld in de duinen van Bredene, dinsdagnamiddag. Een vrouw (29) werd er op brutale wijze geslagen in het gezicht, nadat de dader eerst haar hondje aanreed met de fiets. Het gevolg: een inwendige bloeding in het hoofd en eigenlijk arbeidsongeschikt. “Ik zou beter thuis blijven, maar ze hebben me zo hard nodig in het ziekenhuis", getuigt ze.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"