Het volksfeest barst los op de Kaaien tijdens België-Tunesië op het WK van 2018. Of we dit beeld binnen minder dan een maand zullen terugzien, zij het in een grote bubbel met 400 mensen, moet de komende dagen duidelijk worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het volksfeest barst los op de Kaaien tijdens België-Tunesië op het WK van 2018. Of we dit beeld binnen minder dan een maand zullen terugzien, zij het in een grote bubbel met 400 mensen, moet de komende dagen duidelijk worden. © Benoit De Freine

De kopzorgen van de organisator van het EK-fandorp in Vlaanderen, ook na het Overlegcomité: “Als de Rode Duivels de tweede ronde niet halen, raken we nooit uit de kosten”

Hoe en waar kijken we over minder dan één maand naar de eerste wedstrijd  van onze Rode Duivels tegen Rusland? Van deze vragen liggen enkele honderden organisatoren van EK-feestjes nog steeds wakker, ook na het Overlegcomité van dinsdag. Met 400 mensen voor het grote scherm is mogelijk, maar is dat rendabel? Zittend, rechtstaand, met of zonder sneltest aan de ingang? En kan ik als fan al reserveren om er zeker bij te zijn? Wij bundelden de besognes, van de Kaaien in Antwerpen tot de Langste Toog in Leuven.  

13 reacties

 • van roy jozef

  1 maand geleden
  Als ge niks organiseerd zijn er geen zorgen. Tot 2022 moet ge niks organiseren.
 • dretie munkies

  1 maand geleden
  Gewoon aflasten dar EK !
 • Koert Hendrickx

  1 maand geleden
  Zoek een businessmodel dat wel geld opbrengt dan. Of moeten we zulke zaken ook nog subsidies geven misschien ? De schaamte voorbij.
 • Gino Bogaert

  1 maand geleden
  Typisch een Belgisch probleem lijkt me...hoor je in andere landen niet over.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  Organiseer dan niet en stop met zagen.
 1. De barometer van de Belgen in het buitenland: welke Rode Duivels moeten zich zorgen maken over hun EK-selectie?
  PREMIUM
  Rode Duivels

  De barometer van de Belgen in het buitenland: welke Rode Duivels moeten zich zorgen maken over hun EK-selectie?

  De laatste rechte lijn naar de EK-selectie. Roberto Martínez maakt maandag zijn kern van 26 bekend. Onze specialist legde de speelminuten en prestaties van alle kandidaat-EK-gangers in buitenlandse loondienst in de balans. Hun stats sinds 1 januari 2021. Waar staan onze Rode Duivels? Hoe zit het met hun vormpeil? Is vermoeidheid straks een valabel excuus? En wie moet zich serieuze zorgen maken?
 2. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)

  Tommy Jonckheere (32) heeft in het Brugse assisenhof zeven jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De Oostendenaar bracht zijn beste vriend op 6 oktober 2018 om het leven met een messteek in het hart. Volgens het hof en de jury had hij echter niet de intentie om het slachtoffer te doden. “Ik wil nog iets betekenen voor de opvoeding van mijn dochter", sprak Jonckheere in zijn laatste woord.