1. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.
 1. Bart is ‘veiligste vrachtwagenchauffeur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik een vrachtwagen”
  PREMIUM
  Affligem/Willebroek

  Bart is ‘veiligste vrachtwa­gen­chauf­feur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik een vrachtwa­gen”

  Bart De Smedt (50) uit Affligem is De Gouden Ridder van de Weg 2022, een jaarlijkse bekroning voor een vrachtwagenchauffeur die al tien jaar ongevallenvrij rijdt. De chauffeur van Nedcargo Logistics uit Willebroek doet zelfs straffer, want in zijn carrière van twintig jaar was hij nog nooit bij een ongeval betrokken. “Geluk op de baan speelt een rol”, aldus Bart.
 2. IN BEELD. Dino’s palmen strand van Middelkerke in: “Ons Zandsculpturenfestival is er voor jong en oud”
  Middelkerke

  IN BEELD. Dino’s palmen strand van Middelker­ke in: “Ons Zandsculp­tu­ren­fes­ti­val is er voor jong en oud”

  De grote vakantie is ein-de-lijk van start gegaan en wie meteen op zoek is naar een leuke activiteit om de vrije uurtjes te vullen, kan vanaf vandaag het Zandsculpturenfestival in Middelkerke bezoeken. Thema dit jaar is ‘Dino’s in the Sand’: ontdek er je favoriete dinosaurus in het zand of geniet van leuke randanimatie, waaronder een virtual reality-zone. Wij geven alvast een voorsmaakje van het aanbod.
 1. Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”
  kortrijk

  Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”

  Ruim 1 op de 5 jongeren in onze regio geeft aan niet echt gelukkig te zijn, zo blijkt uit een regionaal onderzoek van kzitermee.be. Jongeren tussen 11 en 28 jaar geven hun mentaal welbevinden een gemiddelde score van 2,95/5. Zorgwekkende cijfers, vinden ze ook bij Logo Leieland. Helemaal verrassend is dat dan weer niet: zo’n 1 op vier jongeren zoekt steun in sociale contacten als het minder gaat, en laat dat nu net hetgeen zijn dat tijdens de coronacrisis zwaar beperkt werd.
 2. “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderjaren van De Vuurmolen, die een reünie houdt
  PREMIUM
  Brugge

  “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderja­ren van De Vuurmolen, die een reünie houdt

  “Zeven dagen op zeven open, en populair bij jan en alleman: dat vind je vandaag in Brugge niet meer.” Jan Lantsoght (61), voormalig uitbater van De Vuurmolen, heeft “gewéldige momenten” meegemaakt in het legendarische nachtcafé op het Kraanplein. En hij niet alleen: zaterdag houden Jan en zijn voormalige kelner Thierry Strypsteen een reünie, waarbij de herinneringen aan de gloriejaren centraal staan. “In De Vuurmolen zijn ontelbaar veel koppeltjes ontstaan.”
 1. Rug te veel belast? Andere houding aannemen, a.u.b.: medewerkers van Oostendse Colruyt testen sensoren die trillen als ze op verkeerde manier tillen
  PREMIUM
  oostende

  Rug te veel belast? Andere houding aannemen, a.u.b.: medewer­kers van Oostendse Colruyt testen sensoren die trillen als ze op verkeerde manier tillen

  Colruyt heeft samen met de Belgische start-up SpineWise uit Gent een nieuwe technologie uitgetest om winkelmedewerkers te sensibiliseren om meer ergonomisch te werken. Via sensoren op de werkkledij krijgen medewerkers biofeedback wanneer ze fysiek werk uitoefenen. Hierdoor worden ze zich meer bewust van hun houding en kunnen ze met meer aandacht voor ergonomie hun werk uitvoeren.
 2. Malle wil overlast in uitgaansbuurt counteren met alcoholverbod
  Malle

  Malle wil overlast in uitgaans­buurt counteren met alcoholver­bod

  Nachtlawaai, vandalisme, vechtpartijen... De gemeente Malle heeft het gehad met de overlast in de omgeving van danscafé ‘t Hofke en discotheek The Missing Link in Westmalle. Daarom heeft de gemeenteraad donderdagavond een verbod op het consumeren van alcohol in de straten rondom die uitgaansbuurt goedgekeurd. Dat geldt vanaf 8 juli van vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag of op de vooravond van een feestdag tot de feestdag zelf, telkens van 20 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens. Toch een blik bier opengetrokken? Dan riskeer je een boete tot 375 euro. Al gelden er weliswaar uitzonderingen, zoals terrassen van cafés of restaurants.

Vakantie­tips voor de thuisblij­vers

 1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

  “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

  Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).
 1. IN KAART. Hoe goed wordt uw gemeente bestuurd? Komen de beloftes van uw lokale politici uit? Lees hier de resultaten van ons onderzoek in 300 gemeenten
  IN DE BUURT

  IN KAART. Hoe goed wordt uw gemeente bestuurd? Komen de beloftes van uw lokale politici uit? Lees hier de resultaten van ons onderzoek in 300 gemeenten

  De voorbije weken onderzocht onze regioredactie in elke Vlaamse gemeente of er iets in huis komt van de beloftes die na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gemaakt zijn. Is er al veel uitgevoerd? Wanneer staan de projecten nog gepland? En ook belangrijk: wat voert uw bestuur niét uit? Wij brachten de resultaten samen in één handige kaart.
 2. Rock Werchter trekt zich kabbelend op gang, maar niet voor iedereen: “Waar is mijn campingticket?”
  Rotselaar

  Rock Werchter trekt zich kabbelend op gang, maar niet voor iedereen: “Waar is mijn campingtic­ket?”

  Rock Werchter heeft zich woensdag kabbelend en zonder incidenten op gang getrokken. De organisatie van het vierdaags festival rekende op zo’n 15.000 bezoekers voor de allereerste dag op campings The Hive en The Hive Resort. Nieuw dit jaar is dat zwerfvuilhandhavers intensief zullen controleren. Wie zijn afval zomaar weggooit op straat en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete.
 1. Bellewaerde veilt 5 wagentjes van iconische keverbaan: “Opbrengst gaat naar borstkankerorganisatie Think Pink”
  Zillebeke

  Bellewaer­de veilt 5 wagentjes van iconische keverbaan: “Opbrengst gaat naar borstkan­ker­or­ga­ni­sa­tie Think Pink”

  Een wagentje van de legendarisch keverbaan in Bellewaerde mee naar huis nemen? Binnenkort kan het, want het pretpark veilt 5 iconische ‘kevertjes’. De opbrengst gaat naar Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie, waarmee het park ook een ruimere samenwerking aanging. Op 30 september staat in Bellewaerde immers de Race for the Cure op het programma en ook het weekend daarop kleurt het park ‘pink’.
 2. Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelstadion: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”
  Brugge

  Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelsta­di­on: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”

  Een 25-jarige Bruggeling heeft dinsdagnacht lelijk huisgehouden op de site van het Jan Breydelstadion. De twintiger richtte een ravage aan en liet zich zelfs niet afschrikken toen de conciërge van Cercle Brugge hem betrapte. Zowel aan groen-zwarte als aan blauw-zwarte zijde bracht hij vernielingen aan. De politie kon hem uiteindelijk klissen, al bleek een verhoor niet meteen mogelijk. “We betreuren dit enorm”, klinkt het bij beide Brugse ploegen.