1. Belgian Lions als helden onthaald in Antwerpen: “Zelfs de basketballers van de oude garde zijn trots op ons”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belgian Lions als helden onthaald in Antwerpen: “Zelfs de basketbal­lers van de oude garde zijn trots op ons”

  Ze dachten dat ze nog een laatste interview met ATV moesten afnemen, maar in werkelijkheid werden onze Belgian Lions door een legioen van collega’s, familie en vrienden vanmiddag als helden onthaald in Antwerpen. Olympiërs Rafaël, Thibaut, Thierry en Nick grepen net naast een bronzen medaille na een verlies tegen topteam Servië, al repte niemand daar vandaag een woord over: “Speciaal. Onwezenlijk. En vooral: héél trots.”
 1. Randy (26) moet tweelingbroer Melvin afgeven na corona-infectie: “Twee uur lang zat ik naast hem. Twee uur lang geloofde ik dat hij er door zou komen”
  PREMIUM
  Tongeren

  Randy (26) moet tweeling­broer Melvin afgeven na corona-infectie: “Twee uur lang zat ik naast hem. Twee uur lang geloofde ik dat hij er door zou komen”

  Afgelopen zaterdag nam Tongeren afscheid van Melvin Liebens (26), een bekende en vooral geliefde medewerker van heel wat horecazaken. Liebens stierf door de gevolgen van een longembolie, nadat hij het coronavirus opliep. Zijn tweelingbroer Randy maakte hetzelfde mee, maar overleefde. “Ik dacht dat ik hallucineerde door de vele medicatie en morfine. Dat mijn broer er de volgende dag gewoon weer zou zijn.”
 2. Rafaël (3) kreeg nieuwe enkel in Polen dankzij crowdfunding: “Zo ontzettend dankbaar voor alle steun”
  PREMIUM
  Mol

  Rafaël (3) kreeg nieuwe enkel in Polen dankzij crowdfun­ding: “Zo ontzettend dankbaar voor alle steun”

  De wereld lacht de kleine Rafaël (3) uit Mol toe. Dankzij een succesvolle crowdfunding verzamelden zijn ouders genoeg geld in om de complexe operatie voor een nieuwe enkel te kunnen uitvoeren in Warschau. De operatie is goed verlopen, maar nu wacht een lange en moeilijke revalidatie. “Al die steun was overweldigend en daar zijn we iedereen zo ontzettend dankbaar voor”, vertellen zijn ouders.
 3. Leukemiepatiëntje Stan (5) leert klimmen en vangt boeven met Spiderman en Leuvense politie: “Ongelofelijk. Een jaar geleden kon hij niet eens meer stappen”
  PREMIUM
  Leuven

  Leukemiepa­tiën­tje Stan (5) leert klimmen en vangt boeven met Spiderman en Leuvense politie: “Ongelofe­lijk. Een jaar geleden kon hij niet eens meer stappen”

  Stan Van den Bosch (5) uit Begijnendijk heeft vandaag dankzij Make-A-Wish de dag van zijn leven gehad. In een Tesla werd hij ‘s ochtends opgepikt om te leren klimmen zoals zijn favoriete superheld, frietjes met bitterballen te eten en uiteindelijk een ontsnapte crimineel te vangen samen met de enige echte Spiderman. Een ongelooflijke prestatie van de kleine held: Stan kon een jaar geleden zelfs niet meer stappen door acute lymfatische leukemie. “Het begon met een blauwe plek op zijn been. Vervolgens zie je je zoontje maandenlang zwaar aftakelen”, vertelt mama Tina.
 1. Had politie-optreden rol in dood Mounir (26)? Onderzoek kan nog weken duren, familie hoopt dat camera’s sneller antwoord bieden
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Had politie-optreden rol in dood Mounir (26)? Onderzoek kan nog weken duren, familie hoopt dat camera’s sneller antwoord bieden

  Het kan nog weken duren vooraleer een autopsie en toxicologisch onderzoek een antwoord bieden op de vraag hoe Mounir Hammoumi (26) zo toegetakeld raakte, daags nadat hij door de Brusselse politie opgepakt werd overleed hij naar alle waarschijnlijkheid aan zijn hersenbloeding. De familie hoopt intussen dat antwoorden sneller kunnen komen uit een andere hoek: die van bewakingscamera’s. Een witte mars die zondag voor Mounir zou plaatsvinden, werd intussen wel uitgesteld.
 1. Truienaars vieren olympische overwinning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Truiden!”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truienaars vieren olympische overwin­ning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Trui­den!”

  De Truiense Nina Derwael (21) is olympisch kampioen, en dat hebben ook de Truienaars geweten. Zo kwamen liefst 60 Truiense supporters samen aan het Cosmo Café op de grote markt, waar uitbaters Jerome Fontaine en Quirine Quak de finale op twee grote schermen uitzond. Een feest dat helemaal losbarstte toen Derwael goud pakte. “Sommige supporters trokken zelfs hun schoen uit om bier uit hun hak te drinken.”
 2. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: De graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei
  PREMIUM
  Heers

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: De graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei

  Aan de ingang van het Hornebos prijken twee prachtige dienstgebouwen, die vroeger behoorden tot het kasteeldomein van Mechelen-Bovelingen. Een kasteel dat de graaf van Pepingen, een gehucht in Mechelen-Bovelingen, tijdens de Franse Revolutie aan de haak sloeg voor een appel en ei. Katholieken zagen het kasteel dan ook als een zwart goed, omdat het vroeger in de handen was van de liberalen. Zij geloofden dat de zwarte graaf daardoor vervloekt raakte. “Feit dat het gebouw uiteindelijk afbrandde sterkt geloof van ‘believers’ nog meer.”
 3. Geweldige sfeer op Diepenbeeks testevent ‘Boer Zoekt Bier’: “Dit is waar we zólang naar uitkeken”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Geweldige sfeer op Diepen­beeks testevent ‘Boer Zoekt Bier’: “Dit is waar we zólang naar uitkeken”

  Feesten zonder coronaregels? Op ‘Boer Zoekt Bier’ in Diepenbeek kon het zaterdag weer van 13 uur tot liefst 1 uur ‘s nachts. Tenminste als de festivalgangers een hele rist aan coronacontroles passeren. “Gelukkig verliep dat heel vlot”, laat mede-organisator Jaak Roggen zaterdagavond weten. Met 3.000 verwachte feestvierders is het lokale festival meteen het grootste erkende testevent van Vlaanderen tot nog toe.
 1. Deze drie dames zijn de trouwste fans van De Kreuners: “Is Walter een strofe vergeten, dan kijkt hij naar ons”
  PREMIUM
  Gent

  Deze drie dames zijn de trouwste fans van De Kreuners: “Is Walter een strofe vergeten, dan kijkt hij naar ons”

  Grotere fans vinden van De Kreuners dan Christelle De Bosschere, Natacha Van Meenen en Petra Rosseau is quasi onmogelijk. De drie meiskes van Gent, zoals de band hen nog steeds noemt, pikten door de jaren heen honderden concerten mee. Voer voor tal van avonturen die nu zijn samengeschreven in een boek. “We hebben wel vaker de nacht doorgebracht in bushokjes of op verlaten perrons.”
 2. Oud-horecamedewerker Melvin (26) bezwijkt aan longembolie na coronabesmetting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid
  Tongeren

  Oud-horecamede­wer­ker Melvin (26) bezwijkt aan longembo­lie na coronabe­smet­ting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid

  De Tongerse horeca heeft zaterdag afscheid genomen van Melvin Liebens (26), die in heel wat lokale zaken medewerker was. Melvin bezweek aan een longembolie, nadat hij besmet was geraakt met corona. Zijn tweelingbroer Randy, die zelf ook in het ziekenhuis lag, nam het woord tijdens de plechtigheid die via livestream uitgezonden werd. “Het is niet eerlijk, we hadden nog zoveel moeten doen.”
 3. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Baeckelandt, vrijheidsstrijder of ordinaire schurk?
  PREMIUM
  Lendelede

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Baecke­landt, vrijheids­strij­der of ordinaire schurk?

  Lendelede staat bekend als de Baeckelandtgemeente, maar wie is nu eigenlijk de man die het dorp zijn geuzennaam bezorgde? Velen kennen hem enkel van de fel verbloemde stripreeks, anderen van zijn reputatie als leider van een roversbende die in de 18de eeuw onze provincie onveilig maakte. In de praktijk was Lodewijk Baeckelandt vrijheidsstrijder noch schurk. Geen Robin Hood die het opnam voor de armen, maar ook niet de moordenaar die velen van hem maakten. Wij kijken wat er vandaag nog van zijn erfenis overeind blijft. Lees meer over levende legendes uit Vlaanderen in ons dossier.
 4. Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plasschaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”
  PREMIUM
  Oostende

  Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plas­schaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”

  Toen de familie en vrienden van Emma Plasschaert en de leden van de watersportclub aan de Spuikom in Oostende verzamelden, zat de sfeer er goed in. De zeilster startte aan de medalrace vanop de vijfde plaats, waardoor er nog kans was op brons. Ze zagen Emma een schitterende prestatie leveren, maar het mocht niet zijn. Een ontgoocheling die ze even moeten doorslikken, maar uiteindelijk overheerst vooral trots op haar fenomenale prestatie. “We zullen Emma nu vooral goed opvangen, zodat ze even haar gedachten kan verzetten.”
 1. Honderden vrijwilligers zakken af naar de Maas voor grote opruimactie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”
  PREMIUM
  Lanaken/Maasmechelen/Dilsen-Stokkem/Maaseik

  Honderden vrijwilli­gers zakken af naar de Maas voor grote opruimac­tie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”

  Zaterdag startte een grote opruimactie aan de Maas, exact twee weken nadat het noodweer ons land trof. Heel wat vrijwilligers trokken daarvoor naar Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik, en ook in Lanaken melden liefst 230 helpende handen zich dit weekend aan. Cruciale hulp, “want ook hier heeft de Luikse miserie flink huisgehouden”, aldus Marino Keulen, burgemeester van Lanaken (Open VLD).

Uit in Vlaanderen

 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenmaker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspiegel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”
  PREMIUM
  Damme

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenma­ker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspie­gel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”

  “Wie Tijl Uilenpiegel zegt, zegt Damme. En wie aan Damme denkt, denkt aan Tijl Uilenspiegel.” Het zijn de woorden van de fiere burgemeester en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Ze zijn in het pittoreske stadje vlakbij Brugge maar al te trots op hun literaire held uit de roman van Charles De Coster uit 1867. Maar wist u dat de oorspronkelijke legende een heel ander beeld schetste van de schelm? Het volledige verhaal van Uilenspiegel en het boekendorp. En ga het vooral zelf beleven, daar bij de wereldberoemde Damse Vaart. Meer lezen over levende legendes in Vlaanderen kan in ons dossier.
 2. Olympiër Matthias Casse krijgt warme ontvangst bij zijn thuiskomst: “Nooit gedacht dat mijn prestaties zoveel zouden losmaken”
  PREMIUM
  Hemiksem

  Olympiër Matthias Casse krijgt warme ontvangst bij zijn thuiskomst: “Nooit gedacht dat mijn prestaties zoveel zouden losmaken”

  Matthias Casse is weer thuis. Hij landde vrijdagnamiddag op Schiphol en reed van daaruit samen met papa Serge en mama Elsje weer naar Hemiksem. Daar, thuis in de Varenstraat, werd het gezin onthaald door een erehaag van een vijftigtal applaudisserende supporters, buren en vrienden. De olympiër was blij verrast: “Fantastisch om te zien dat iedereen zo heeft meegeleefd.”
 3. Nederlandse motoragent levensgevaarlijk gewond na frontale aanrijding bij grensoverschrijdende controleactie
  stekene

  Nederland­se motoragent levensge­vaar­lijk gewond na frontale aanrijding bij grensover­schrij­den­de controleac­tie

  Een Nederlandse motoragent is vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een frontale aanrijding in de De Stropersstraat in Stekene. De motard reed in de richting van de E34 en botste tegen een Porsche die de parking wou opdraaien van zomerbar The Lakehouse. De agent nam deel aan een grensoverschrijdende controleactie met Belgische collega’s van de politiezone Waasland-Noord.
 4. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
  PREMIUM
  Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

  Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

  Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.
 1. Ondanks beperking werkt Ellen (24) maand lang als jobstudent in kledingwinkel: “Maar zelf gaan shoppen, dat doe ik niet!”
  PREMIUM
  Wilrijk/Hemiksem

  Ondanks beperking werkt Ellen (24) maand lang als jobstudent in kledingwin­kel: “Maar zelf gaan shoppen, dat doe ik niet!”

  Solliciteren met een beperking? Niet gemakkelijk volgens Ellen Cornelis (24). De studente uit Hemiksem werd recent gediagnosticeerd met het autismespectrumstoornis, wat haar zoektocht naar een studentenjob bemoeilijkte. Met de hulp van Onbeperkt Jobstudent ging ze uiteindelijk heel de maand juli aan de slag bij modewinkel ZEB in Wilrijk: “Zelf ga ik niet graag shoppen: veel te veel prikkels.”
 2. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: hoe een verdwaalde brouwer uit Halen tot op vandaag de klokken doet luiden
  PREMIUM
  Halen

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: hoe een verdwaalde brouwer uit Halen tot op vandaag de klokken doet luiden

  Tot in het begin van de jaren 1930 bestond er in Halen een wel erg eigenaardig gebruik. Tussen Allerheiligen en Lichtmis werd om 20 uur de grootste van de twee klokken een half uur lang geluid. Vandaag zit deze traditie nog steeds verwerkt in het ‘achturenluiden’. Achter dit gebruik schuilt de legende van ‘de verdwaalde brouwer’. Er bestaan nogal uiteenlopende versies van het precieze verhaal. Daarom trok onze krant naar de Limburgse erfgoedkenner Karel Verhelst om voor eens en voor altijd de legende vast te leggen voor de volgende generaties. Lees meer over levende legendes in ons dossier.
 3. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”
 1. Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaatregelen houdt
  Play
  Leuven

  Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaat­re­ge­len houdt

  Het optreden van rapper Yung Mavu op Leuven Air is donderdag vroegtijdig stopgezet nadat tientallen jongeren het podium betraden. Ook daarvoor al werd er tijdens het concert maar weinig rekening meer gehouden met mondmaskers en de nodige afstand in verband met de coronamaatregelen. De organisatie legde het optreden om 21.45 uur stil, een kwartier vroeger dan gepland. Alle bezoekers moesten het evenemententerrein verlaten.
 2. Wie is oudste Belg Jozef Smets (107)? Al voor WOII tot priester gewijd, twee pauselijke zegens en een ijzersterk geheugen
  PREMIUM
  Turnhout

  Wie is oudste Belg Jozef Smets (107)? Al voor WOII tot priester gewijd, twee pauselijke zegens en een ijzersterk geheugen

  Jozef Smets uit Turnhout is sinds enkele dagen de oudste man van België. De priester is 107 jaar en 106 dagen oud en woont in woonzorgcentrum Sint-Lucia. Drie jaar geleden ontving Jozef Smets daar nog een pauselijke zegen uit handen van bisschop Johan Bonny. Omdat hij op dat moment 80 jaar priester was. “Mijn geheim om zo oud te worden? Gewoon in leven blijven.”