1. “Mijn dochter kan weer slapen”: in Zele haalt buur opgelucht adem nu padelclub om 20 uur dichtgaat
  PREMIUM

  “Mijn dochter kan weer slapen”: in Zele haalt buur opgelucht adem nu padelclub om 20 uur dichtgaat

  In het Oost-Vlaamse Zele is het sinds april uit met de avondlijke padelpret. Buurman Eric Vancoppenolle stapte naar de rechter in kortgeding en die legde padelclub Topspin een verbod op om nog na 20 uur te spelen. Recent bevestigde het Hof van Beroep in Gent de uitspraak. “We leggen ons neer bij de uitspraak van de rechter, maar werken aan licht- en geluidswerende maatregelen”, zegt clubeigenaar Robert Ivens.
 2. Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtuigen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”
  PREMIUM
  Genk

  Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtui­gen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”

  De jaarlijkse fly-in op het vliegveld Zwartberg in Genk is dit weekend eindelijk, na meermaals uitstel door corona, teruggekeerd. Liefst 2.000 bezoekers vonden zaterdag meteen de weg, en ook een 60-tal kinderen met een levensbedreigende ziekte beleefden dankzij de organisatie en vzw Kleine Prins dé dag van hun leven. Zij mochten niet enkel naar alle verschillende vliegtuigen kijken, maar ook een ritje in de wolken mee beleven.
 1. “Gedaan met bonnetjes en cash geld op festivals”:Wouter lanceert digitaal bestelplatform
  PREMIUM
  Wichelen

  “Gedaan met bonnetjes en cash geld op festivals”:Wouter lanceert digitaal bestelplat­form

  Eerste werk als je een festivalweide betreedt? Aanschuiven aan het kraampje voor drankbonnetjes, jetons, en zuipkaarten. Dankzij ‘Wat Drink Je?’, de start-up van Wouter Van Hauwermeiren en zijn medevennoten Rik en Wouter Bauwens uit Wichelen, zou je in de toekomst je pintjes digitaal kunnen bestellen en betalen. “Scan de QR-code, betaal, en geniet van het festival”, zegt Wouter Van Hauwermeiren.
 2. Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelachtige Hooglede”
  PREMIUM
  Gits

  Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelach­ti­ge Hooglede”

  Het West-Vlaamse Hooglede is een opvallende toeristische attractie rijker. Zaterdag is daar de eerste Big Bench van België geopend. “Een Big wat?”, horen we je denken. Wel, een Big Bench is een uit de kluiten gewassen zitbank van 2,5 meter hoog en 3,20 meter breed die je de kans biedt om van het landschap te genieten vanuit een ander perspectief dan je gewoon bent.
 1. Paul Stoffels ontwikkelde mee HIV-medicijn en coronavaccin: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  Paul Stoffels ontwikkel­de mee HIV-medicijn en coronavac­cin: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”

  Paul Stoffels (60), een van de invloedrijkste medici in de farmaceutische industrie van de laatste decennia, heeft zaterdag in aanwezigheid van zijn naaste familie het ereburgerschap van Rijkevorsel in ontvangst genomen. Paul groeide op in het gehucht Achtel, ontwikkelde een vaccin tegen HIV en was de drijvende kracht achter het coronavaccin van Johnson&Johnson. “Ik reis nog altijd een deel van de wereld af, maar in de Kempen is het toch altijd thuiskomen”, zegt Paul.
 1. Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamsponsor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familiesfeer uit”
  PREMIUM
  Hooglede

  Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamspon­sor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familie­sfeer uit”

  De Ronde van Frankrijk is vrijdag van start gegaan in Denemarken. Aan de start van het grootste wielerevenement van het jaar stond voor het eerst Alpecin-Deceuninck. Geen nieuwe ploeg, wel de nieuwe naam voor de ploeg van Mathieu van der Poel. Ontwerper en fabrikant van pvc- en aluminium ramen en deuren Deceuninck uit Gits (Hooglede) klimt vanaf de start van de Tour de France op van sponsor naar naamsponsor. De ideale gelegenheid dus voor een verhaal over ondernemen en wielrennen en de zoektocht naar het wielerhart van het bedrijf met CEO Bruno Humblet.
 2. Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”
  Play
  Roesbrugge

  Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”

  Een uitslaande brand heeft vrijdagnacht in de Poperingse deelgemeente Roesbrugge een rijwoning in de as gelegd. Bewoonster Jeannine Sobrie (79) kon ontkomen. “Ze stond op straat, helemaal overstuur te kijken naar de vlammen”, zegt een overbuur. Twee andere woningen en enkele auto’s liepen schade op, maar de brandweer kon voorkomen dat de buurwoningen mee in vlammen opgingen.
 3. ‘Naakte reus’ Medar trekt naar Ronde van Frankrijk: “Opblaasversie en met een schortje, dat is veiliger!”
  PREMIUM
  Eeklo

  ‘Naakte reus’ Medar trekt naar Ronde van Frankrijk: “Opblaas­ver­sie en met een schortje, dat is veiliger!”

  De ‘naakte reus’ Medar uit Eeklo trekt vanaf maandag naar de Ronde van Frankrijk. Keukenbouwer Michiel Steenbeke van Adrem Keukens wil zijn attractie zoveel mogelijk langs het parcours laten zien. Eigenlijk wou hij met de echte reus op pad, maar met het gevaarte van twee ton lukt dat niet. Daarom werd een levensgrote opblaasversie gemaakt. Ontdek hier ‘Le départ de Medar’.
 1. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.

Vakantie­tips voor de thuisblij­vers

 1. Nick (34) geeft luchthavenjob op om voltijds in zijn ‘achtertuin’ voor Paradise City te werken: “Het festival is mijn baby”
  PREMIUM
  Perk

  Nick (34) geeft luchthaven­job op om voltijds in zijn ‘achtertuin’ voor Paradise City te werken: “Het festival is mijn baby”

  Zowat 30.000 feestvierders zakken dit weekend af naar het kasteeldomein de Ribaucourt in Perk voor de zevende editie van Paradise City. Naast organisatoren Dimitri Verschueren en Gilles De Decker is ook geboren en getogen Perkenaar Nick Verheyden (34) één van de drijvende krachten achter het festival. Hij is onder meer bevoegd voor de vrijwilligerswerking. “Het is mooi om te zien hoeveel lokale verenigingen hier willen werken.”
 2. HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eíndelijk weer open. Oftewel nu al het scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week werpt de Nederlandse architecte Dikkie Scipio haar licht op een project waar ze niet al tien, maar al twintig jaar mee bezig is.
 1. Bart is ‘veiligste vrachtwagenchauffeur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik in een vrachtwagen”
  PREMIUM
  Affligem/Willebroek

  Bart is ‘veiligste vrachtwa­gen­chauf­feur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik in een vrachtwa­gen”

  Bart De Smedt (50) uit Affligem is De Gouden Ridder van de Weg 2022, een jaarlijkse bekroning voor een vrachtwagenchauffeur die al tien jaar ongevallenvrij rijdt. De chauffeur van Nedcargo Logistics uit Willebroek doet zelfs straffer, want in zijn carrière van twintig jaar was hij nog nooit bij een ongeval betrokken. “Geluk op de baan speelt een rol”, aldus Bart.
 2. IN BEELD. Dino’s palmen strand van Middelkerke in: “Ons Zandsculpturenfestival is er voor jong en oud”
  Middelkerke

  IN BEELD. Dino’s palmen strand van Middelker­ke in: “Ons Zandsculp­tu­ren­fes­ti­val is er voor jong en oud”

  De grote vakantie is ein-de-lijk van start gegaan en wie meteen op zoek is naar een leuke activiteit om de vrije uurtjes te vullen, kan vanaf vandaag het Zandsculpturenfestival in Middelkerke bezoeken. Thema dit jaar is ‘Dino’s in the Sand’: ontdek er je favoriete dinosaurus in het zand of geniet van leuke randanimatie, waaronder een virtual reality-zone. Wij geven alvast een voorsmaakje van het aanbod.
 3. Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”
  kortrijk

  Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”

  Ruim 1 op de 5 jongeren in onze regio geeft aan niet echt gelukkig te zijn, zo blijkt uit een regionaal onderzoek van kzitermee.be. Jongeren tussen 11 en 28 jaar geven hun mentaal welbevinden een gemiddelde score van 2,95/5. Zorgwekkende cijfers, vinden ze ook bij Logo Leieland. Helemaal verrassend is dat dan weer niet: zo’n 1 op vier jongeren zoekt steun in sociale contacten als het minder gaat, en laat dat nu net hetgeen zijn dat tijdens de coronacrisis zwaar beperkt werd.