1. “Belgische frietjes halen, is essentiële verplaatsing”: Nederlandse klanten blijven weg vinden naar frituur De Grenspost
  Overslag

  “Belgische frietjes halen, is essentiële verplaat­sing”: Nederland­se klanten blijven weg vinden naar frituur De Grenspost

  Frituur De Grenspost in tweelandendorpje Overslag staat pal op de grens, in een oud douanegebouw nota bene. Even werd getwijfeld of de 30 procent Nederlandse klanten die ze er hebben nog wel om hun pak Belgische friet mocht komen, maar gelukkig bracht de lokale politie vandaag duidelijkheid. “En klanten die toch nog twijfelen, kunnen altijd één van de drie smokkelstraatjes achter de frituur nemen”, lachen uitbaters Janny en Mike.
 1. Beeld van gemeenteraad doet wenkbrauwen fronsen: “Mondmasker verplicht in winkelstraat maar politici vergaderen zonder”
  Beveren

  Beeld van gemeente­raad doet wenkbrau­wen fronsen: “Mondmasker verplicht in winkel­straat maar politici vergaderen zonder”

  Strikt genomen heeft de gemeente Beveren geen enkele regel overtreden, maar een foto van de voorbije gemeenteraad oogt niet fraai: geen mondmaskers en iedereen dicht bij elkaar, weliswaar gescheiden door plexischermen. Oppositiepartij Groen vindt het hoog tijd om te stoppen met de fysieke bijeenkomsten. “We hebben een voorbeeldfunctie voor de bevolking”, zegt raadslid Ann Vermeulen.
 1. Sam (6) en nonkel Lode (39) bouwen toekomstige Antwerpse Havanasite met legoblokjes: “Laten we de stad eens inspireren, dachten we”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sam (6) en nonkel Lode (39) bouwen toekomsti­ge Antwerpse Havanasite met legoblok­jes: “Laten we de stad eens inspireren, dachten we”

  Hoe moet de Havanasite aan de Antwerpse Noorderlaan, waar de technische diensten van de stad binnenkort onderdak vinden, er precies gaan uitzien? Lode Van De Maele (39) en zijn nichtje Sam (6) hebben er zo hun eigen idee over en bouwden met legoblokjes een indrukwekkende maquette. Een knap staaltje burgerparticipatie, vond schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). Zij kwam de kleine Sam en haar nonkel woensdagmiddag hoogstpersoonlijk feliciteren.
 1. Sint-Vincentiusziekenhuis gaat Covid-patiënten uit Joodse gemeenschap thuis monitoren
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sint-Vincentius­zie­ken­huis gaat Co­vid-patiënten uit Joodse gemeen­schap thuis monitoren

  Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) gaat nauw samenwerken met de thuisverplegingsdiensten van de Joodse gemeenschap. Vanaf volgende week komt er een ‘monitoringsysteem’ waarop het ziekenhuis de gezondheidstoestand van zieke mensen op de voet kan volgen. “Hopelijk kunnen we zo vermijden dat we straks overspoeld worden”, zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen.
 2. Beste vrienden (9 en 10) vinden gestolen juwelen tijdens zwerfvuil rapen en... verdelen de buit netjes onder hun twee
  PREMIUM
  Aarschot

  Beste vrienden (9 en 10) vinden gestolen juwelen tijdens zwerfvuil rapen en... verdelen de buit netjes onder hun twee

  Schatten tussen het zwerfvuil. Het kan zo de titel zijn voor een tv-programma, maar wat boezemvrienden Robbe en Arthur dit weekend meemaakten, is maar al te echt. Tijdens het spelen deden de twee jongens een formidabele vondst in de buurt van de Orleanstoren in Aarschot. Het tweetal vertelde echter niets aan hun vriendjes of de leiding en verdeelde de buit netjes onder hun twee. Hun buit? Een zak juwelen die gestolen werden in 2016.
 3. Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie
  Play

  Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheide­ne steden vroegen al verster­king van federale politie

  In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...

Recherche op rust

 1. Marc (62) en zijn team deden Guy Van Sande overgaan tot bekentenissen: “Plots bleek een bekende Vlaming in die chatgroep te zitten”
  PREMIUM
  Koekelare

  Marc (62) en zijn team deden Guy Van Sande overgaan tot bekentenis­sen: “Plots bleek een bekende Vlaming in die chatgroep te zitten”

  14 januari
 2. “Vermassen heeft Els Clottemans niet de das omgedaan. Hij heeft gewoon schoon verteld wat wij ontrafeld hadden”: Nico Cilissen, de oud-speurder achter de parachutemoord
  PREMIUM
  Tongeren

  “Vermassen heeft Els Clottemans niet de das omgedaan. Hij heeft gewoon schoon verteld wat wij ontrafeld hadden”: Nico Cilissen, de oud-speur­der achter de parachute­moord

  8 januari
 1. Terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) telewerk verplicht, vergadert zijn eigen gemeenteraad in Brakel ook vanavond nog fysiek: “Coronaveilig en veel kwalitatiever dan babbelen tegen schermpjes”
  PREMIUM
  Brakel

  Terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) telewerk verplicht, vergadert zijn eigen gemeente­raad in Brakel ook vanavond nog fysiek: “Coronavei­lig en veel kwalitatie­ver dan babbelen tegen schermpjes”

  “Neen, in Brakel schakelen wij niet over op een digitale gemeenteraad”, houdt Stefaan Devleeschouwer, burgemeester en aanvoerder van de liberale meerderheid er vol ondanks protest en zelfs een klacht van de oppositie. Dat Alexander De Croo, federaal premier (én Brakels gemeenteraadslid) zo fel aanstuurt op telewerken, doet daarbij ook niet ter zake, vindt Devleeschouwer.
 2. 10.952 kilometer gestapt en toch krijgt Lenny (27) geen plekje in ‘Guiness World Records’-boek: “Mogelijk probeer ik het in 2022 gewoon opnieuw”
  PREMIUM
  Bambrugge

  10.952 kilometer gestapt en toch krijgt Lenny (27) geen plekje in ‘Guiness World Re­cords’-boek: “Mogelijk probeer ik het in 2022 gewoon opnieuw”

  De indrukwekkende afstand die de 27-jarige Lenny Bassleer uit Bambrugge (Erpe-Mere) de afgelopen maanden aflegde, krijgt geen internationale erkenning. De man wandelde in één jaar 10.952 kilometer en diende een aanvraag tot erkenning in als wereldrecordhouder bij de jongeren. “Helaas kreeg ik een bericht dat mijn prestatie niet erkend wordt”, vertelt hij.
 1. Nathalie redt hondje van verdrinkingsdood: “Pas achteraf besefte ik hoe koud het water wel was”
  PREMIUM
  Wervik

  Nathalie redt hondje van verdrin­kings­dood: “Pas achteraf besefte ik hoe koud het water wel was”

  “Dankbaar”, “Moedig”, “Een mevrouw met het hart op de juiste plaats” en “Ze verdient een gouden ster”. De reacties op sociale media op de redding van een hondje uit het water van de Leie in Wervik maandagnamiddag logen er niet om en waren unaniem lovend. Ze waren bedoeld voor Nathalie Logghe uit Wervik. “Langer wachten op de brandweer kon niet. Het hondje was aan het verdrinken”, blikt ze terug op haar redding.
 2. Vijf in plaats van vier jaar cel na verkrachting twee leerlingen: leerkracht (34) Don Bosco krijgt zwaardere straf in beroep
  PREMIUM
  Sint-Denijs-Westrem

  Vijf in plaats van vier jaar cel na verkrach­ting twee leerlingen: leerkracht (34) Don Bosco krijgt zwaardere straf in beroep

  Voormalig leerkracht S.D.B. (34) van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem is door het hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan twintig maanden met uitstel, voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De man ging in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar cel, maar ziet die nu verzwaard.
 3. Bruggeling lag twee dagen in coma na hevige vlammen in rijhuis, nu zit hij in de cel voor brandstichting
  PREMIUM
  Brugge

  Bruggeling lag twee dagen in coma na hevige vlammen in rijhuis, nu zit hij in de cel voor brandstich­ting

  Een 32-jarige Bruggeling zit in de cel op verdenking van brandstichting in zijn eigen huis langs de Koolkerkse Steenweg. Aanvankelijk werden geen duidelijke sporen van kwaad opzet gevonden, tot een branddetectiehond vorige week alsnog twee verdachte brandhaarden ontdekte. De man, die na de vlammen zelf twee dagen in coma lag, ontkent in alle toonaarden. “Hij had geen enkel motief”, zegt zijn advocaat.