Het ijzersterke team achter restaurant Terminus bestaat nu uit Carlien Pruvost , Pieter Verheyde , Kathleen Vanderbeke en Robert Verheyde.
Volledig scherm
Het ijzersterke team achter restaurant Terminus bestaat nu uit Carlien Pruvost , Pieter Verheyde , Kathleen Vanderbeke en Robert Verheyde. © Henk Deleu

"Zoon Pieter heeft me veel geleerd, door hem werk ik verfijnder"

POPERINGEBijna hielden Kathleen Vanderbeke (67) en haar man Robert Verheyden (69) het drie jaar geleden voor bekeken bij restaurant Terminus. Tot hun zoon, sommelier Pieter, besliste om de zaak over te nemen. Het gezin vormt nu een team dat samenwerkt als een goed geoliede machine. Met resultaat, want Kathleen Vanderbeke werd in november uitgeroepen tot Vrouwelijke Chef van het Jaar door Michelin. "Nu denk ik niet meer aan stoppen. Ik bekijk alles dag per dag", vertelt Kathleen.

 1. Pas midden maart beslissing over zomerfestivals: “We werken verschillende pistes uit, maar het is afwachten om knopen door te hakken”
  PREMIUM
  Dranouter/Ieper

  Pas midden maart beslissing over zomerfesti­vals: “We werken verschil­len­de pistes uit, maar het is afwachten om knopen door te hakken”

  Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) neemt pas in maart een beslissing over de zomerfestivals. Zowel voor Festival Dranouter als voor Ieperfest is het dus nog afwachten welke vorm de muziekevenementen zullen aannemen. Een ding is zeker: de goesting om deze zomer iets te organiseren, is zowel in Dranouter als in Ieper heel groot. “Maar we moeten realistisch zijn: het wordt wellicht nog geen gewone zomer.”
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"