Minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en schepen Loes Vandromme (CD&V) openden het Buurtsalon, samen met medewerkers en bewoners van De Lovie vzw.
Volledig scherm
Minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en schepen Loes Vandromme (CD&V) openden het Buurtsalon, samen met medewerkers en bewoners van De Lovie vzw. © Laurie Bailliu

Weer wat leven in de brouwerij met buurtsalon en dorpspunt in OC De Bampoele in Krombeke

KrombekeHet ontmoetingscentrum De Bampoele in Krombeke is gerenoveerd en uitgebreid tot een buurtsalon en dorpspunt. De Poperingse stadsdiensten en De Lovie vzw werkten hiervoor samen. “Het wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor de mensen van Krombeke en daarbuiten”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

  1. Klokken uit Sint-Bertinuskerk gehaald voor restauratie toren: “We geven de Poperingenaren hun beiaard terug voor de Hoppefeesten”
    Poperinge

    Klokken uit Sint-Bertinus­kerk gehaald voor restaura­tie toren: “We geven de Poperinge­na­ren hun beiaard terug voor de Hoppefees­ten”

    Met het verwijderen van de klokken uit de Sint-Bertinuskerk vonden dinsdagmorgen in Poperinge niet alledaagse werkzaamheden plaats. Alles kadert in de restauratie van de kerktoren die dringend moest worden aangepakt. Ingenieur Fien Sohier (27) zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt. “Ik ben afkomstig van de Poperinge en ben trots dit project te mogen leiden.”