De brandweer zette maandag grote debietpompen in, in de Bergenstraat in Roesbrugge.
Volledig scherm
De brandweer zette maandag grote debietpompen in, in de Bergenstraat in Roesbrugge. © Hans Verbeke

Waterpeil overal flink gezakt, behalve in Fintele, brandweer doet oproep naar ramptoeristen: “Blijf weg!”

Roesbrugge/Stavele/FinteleOvertollig regenwater bedreigt niet langer Roesbrugge en Stavele. Dat is dinsdagavond wel nog het geval in Fintele, waar het waterpeil nog altijd licht stijgt. Toch blijft het nog druk voor de hulpdiensten. “We kunnen alle beschikbare manschappen gebruiken”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder bij Brandweer Westhoek. “Maar liefst niet voor ramptoeristen die zich in het water vastrijden met hun auto.”

 1. Joke (30) is een ‘Levende boek’ en probeert stereotypen te doorbreken: “Depressie heeft mij het leven gegeven”
  PREMIUM
  Poperinge

  Joke (30) is een ‘Levende boek’ en probeert stereoty­pen te doorbreken: “Depressie heeft mij het leven gegeven”

  In de Poperingse bibliotheek zijn er op 12 februari levende boeken. Twaalf mensen, levende boeken, doen hun verhaal en proberen zo stereotypen te doorbreken. De Levende Boeken zijn onder andere een (gewezen) kankerpatiënt, iemand die in armoede leeft, iemand met hoogsensitiviteit. Joke Dejonghe uit Diksmuide is één van die ‘Levende boeken’. “De eerste zelfmoordgedachten kwamen na het eerste jaar universiteit. Het werd steeds reëler, steeds dichter, steeds logischer. De enige toekomst die ik had was dat er geen toekomst was. Er volgde een poging, maar er kwam geen hulp.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.