Hopkoningin Laura Sambaer met haar eredames tijdens de Hoppestoet 2017.
Volledig scherm
Hopkoningin Laura Sambaer met haar eredames tijdens de Hoppestoet 2017. © Michael Depestele

Waar drinkt Hopkoningin Laura Sambaer haar eerste pintje?: “Eindelijk weer wat leven in de brouwerij”

PoperingeVoor de Poperinge Hopkoningin Laura Sambaer staan er jammer genoeg opnieuw geen Bier- en Hoppefeesten op het programma. Haar eerste terrasje wordt Jardin ‘O Sud, de zomerbar van haar broer Robbe en mama Linda. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.

 1. Wijndomein Entre-Deux-Monts laat coronajaar achter zich met nieuw logo, nieuwe wijn en een nieuwe zomerbar: “We hebben niet stilgezeten”
  Westouter

  Wijndomein En­tre-Deux-Monts laat coronajaar achter zich met nieuw logo, nieuwe wijn en een nieuwe zomerbar: “We hebben niet stilgeze­ten”

  De uitbaters van wijndomein Entre-Deux-Monts in Westouter hebben duidelijk niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. Het bekende Belgische wijndomein maakte nieuwe wijn, creëerde een nieuw logo en opent bovendien een zomerbar op hun site. “Sinds de start van de pandemie hebben we heel wat tijd gehad om onszelf in vraag te stellen en op zoek te gaan naar vernieuwingen”, zegt wijnbouwer Martin Bacquaert.
 2. Doorbraak in reeks bootdiefstallen in IJzer: verdachten proberen gestolen boot online te verkopen maar... staan zelf op de foto’s
  PREMIUM
  Houthulst/Diksmuide/Lo-Reninge

  Doorbraak in reeks bootdief­stal­len in IJzer: verdachten proberen gestolen boot online te verkopen maar... staan zelf op de foto’s

  De recherche van de politie Polder heeft een doorbraak geforceerd in reeks bootdiefstallen op de IJzer in Diksmuide en Lo-Reninge. Er werden twee verdachten van 32 en 23 jaar gearresteerd bij in totaal zes huiszoekingen in Houthulst, afgelopen woensdag. Het laatst gestolen bootje werd in hun bezit aangetroffen. Ze probeerden het vaartuig online te verkopen, wat hen de das omdeed.
 1. Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopatiënt en toch was corona een hel voor mij”
  Ieper

  Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopa­tiënt en toch was corona een hel voor mij”

  De stad Ieper lanceert de campagne ( om de vaccinatiebereidheid bij bewoners tussen de 16 jaar en de 25 jaar te vergroten. Een levend bewijs dat ook jongeren zich best laten inenten, is Alexandro Yaramis. De 23-jarige journalist belandde door corona in het ziekenhuis. “Ik begrijp dat jongeren met veel vragen zitten, maar toestanden zoals in Brazilië en India willen we toch wel vermijden, zeker?”, zegt hij.