Dee Groenselpoorte: Pastoorstraat 15 in Reningelst
Volledig scherm
Dee Groenselpoorte: Pastoorstraat 15 in Reningelst © Laurie Bailliu

Vzw De Weij organiseert filmavond en soepbar tijdens Allerheiligenweekend

ReningelstVzw De Weij organiseert een filmavond en soepbar in Reningelst tijdens het Allerheiligenweekend bij de Groenselpoorte.

 1. Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”
  Veurne

  Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”

  Bij AZ West in Veurne is het elke dag opnieuw weer herschikken om alles gedaan te krijgen. De zes bedden op de afdeling intensieve zorg zijn volzet, de activiteiten in het operatiekwartier zijn met bijna de helft gedaald en 26 ziekenhuismedewerkers zitten thuis in quarantaine. Toch roept directeur Lieven Vermeulen patiënten op om zorg niet uit te stellen. “Van zodra we bedden vrij hebben, plannen we ook niet-dringende operaties.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. OLV-Instituut Poperinge en bibliotheek werken samen aan mediageletterdheid
  Poperinge

  OLV-Instituut Poperinge en biblio­theek werken samen aan mediagelet­terd­heid

  De Poperingse bibliotheek is een dubbele samenwerking gestart met het Onze-Lieve-Vrouwe instituut in Poperinge. Leerlingen van de vijfdes en zesdes in de richting Boekhouden-Informatica stelden een educatief pakket rond mediageletterdheid samen. “Het pakket wordt ingezet in de lessen in het derde en vierde jaar van dezelfde school. Daarnaast ondersteunen de laatstejaars het project ‘Kuj eki help’n’ en helpen met hun expertise de digitale kloof in Poperinge te dichten”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).