Chris Vandelanotte en Carine Boussemaere stelden vast dat maar liefst 36 kippen overal verspreid doodgebeten in de weide lagen.
Volledig scherm
Chris Vandelanotte en Carine Boussemaere stelden vast dat maar liefst 36 kippen overal verspreid doodgebeten in de weide lagen. © RV

Vos of steenmarter doodt 36 kippen van vleeshoeve Sint-Pieterke: “Ze lagen overal verspreid”

ReningelstEen vos of een steenmarter heeft in de nacht van maandag op dinsdag zwaar toegeslagen in de kippenren van vleeshoeve Sint-Pieterke in Reningelst (Poperinge). Chris Vandelanotte en Carine Boussemaere stelden dinsdagochtend vast dat maar liefst 36 kippen het niet overleefden.

  1. Sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel over de kunstinstallatie van Poppe: “Heel waarschijnlijk dat hij last van zijn achillespees zal krijgen”
    watou/kortrijk

    Sportdok­ter en voormalig olympiër Michaël Bultheel over de kunstin­stal­la­tie van Poppe: “Heel waarschijn­lijk dat hij last van zijn achilles­pees zal krijgen”

    Mikes Poppe uit Antwerpen heeft een van de opvallendste kunstinstallaties van het Kunstenfestival in Watou. Het hele festival, tot begin september, trekt hij van woensdag tot zondag 8 uur per dag een beeld van 68 kilogram voort. Zijn kunstinstallatie is een ode aan de noeste arbeid van boeren in de streek. Maar is het menselijk lichaam daar wel voor gemaakt, vroegen we aan sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel.