Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Volgende week 2800 vaccins in Poperingse vaccinatiecentrum: “In juni 4000 vaccins per week”

PoperingeHet vaccinatiecentrum in Poperinge, waar inwoners van Heuvelland, Lo-Reninge, Vleteren en Poperinge worden gevaccineerd, draait steeds aan een hoger tempo. Vorige week werden 2325 prikjes gezet, deze week 2200 en volgende week krijgt het vaccinatiecentrum 2800 vaccins toegewezen.

 1. Werkstraf voor ex-advocate (58) die cliënten voor 270.000 euro oplichtte, ondanks vordering van 4 jaar cel: parket overweegt beroepsprocedure
  PREMIUM
  Veurne

  Werkstraf voor ex-advocate (58) die cliënten voor 270.000 euro oplichtte, ondanks vordering van 4 jaar cel: parket overweegt beroepspro­ce­du­re

  Het Openbaar Ministerie had nochtans vier jaar celstraf geëist tegen de Veurnse ex-advocate Sabine W. (58), die zich verrijkte op de kap van mensen met financiële problemen. Toch hield de strafrechter het op amper 200 uur werkstraf en 4.000 euro boete. Een enorme gunst dus, wetende dat de vrouw voor 270.000 euro scheef sloeg. Het parket beraadt zich nu of er in beroep gegaan wordt tegen die lichte straf. “Door haar verliezen mensen vertrouwen in justitie.”
 2. Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge viert 5-jarig bestaan: “Serieuze daling in bezoekersaantallen, maar toch beter dan verwacht”
  Poperinge

  Sport- en Recreatie­bad De Kouter Poperinge viert 5-jarig bestaan: “Serieuze daling in bezoekers­aan­tal­len, maar toch beter dan verwacht”

  Bezoekers kunnen sinds woensdag 9 juni opnieuw volop waterpret en wellness beleven in Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge. Er is nog steeds een capaciteitsbeperking door de huidige coronamaartregelen en het is aangeraden om op voorhand tickets aan te kopen via de kassa of online via de webshop. “Dit jaar viert het zwembad zijn 5-jarig bestaan. Kinderen die geboren zijn in 2016 kunnen onder andere tussen 1 en 5 juli gratis komen zwemmen”, zegt schepen van Sport Klaas Verbeke (CD&V).
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Bellewaerde zet onderhoudsmedewerkers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”
  Ieper

  Bellewaer­de zet onderhoud­sme­de­wer­kers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”

  Op de ‘Dag van de Schoonmaak’ vrijdag kreeg het schoonmaakpersoneel in Bellewaerde hulp van onder meer parkdirecteur Stefaan Lemey. “De netheid in de parken is al jaar en dag één van de sterktes van het park. De job van onze onderhoudsmedewerkers is essentieel en verdient respect en erkenning.” Het park is bovendien nog op zoek naar extra poetsers.