Schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen) bij het vaccinatiecentrum in Poperinge.
Volledig scherm
Schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen) bij het vaccinatiecentrum in Poperinge. © Laurie Bailliu

Volgende week 1483 vaccins in Poperings vaccinatiecentrum: “Al meer dan 80% van de Poperingenaars kregen eerste prikje”

PoperingeDeze week staan er 3016 prikjes op de agenda in het Poperingse vaccinatiecentrum. De week erna zijn dat 1483 vaccins. Schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen) roept mensen op om aandachtig te zijn bij het bevestigen van hun afspraak.

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Schimmelziekte treft wijnbouwers in Heuvelland: “Valse meeldauw leidt tot 30 procent minder druiven”
  Heuvelland

  Schimmel­ziek­te treft wijnbou­wers in Heuvelland: “Valse meeldauw leidt tot 30 procent minder druiven”

  Vorig jaar kregen de Heuvellandse wijnboeren nog af te rekenen met een wespenplaag, nu worden de druivenranken getroffen door de valse meeldauw, een schimmel die forse verliezen kan veroorzaken. Het is vooral de vele regen die de booswicht de kans geeft zijn weg naar de planten te vinden en een ziektedruk veroorzaakt. “Het is sowieso een moeilijk wijnjaar omdat we veel moeten anticiperen op de weersomstandigheden.”
 3. Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”
  PREMIUM
  Vleteren

  Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”

  Georges Arthur en Marius zagen op 23 april het levenslicht. De tweeling groeit op tussen het bier in Brouwerij Deca in Woesten bij papa Nicolas Christiaens en mama Katrien Sampers. Het is de zesde generatie uit de brouwersfamilie Christiaens die de naam Georges draagt. “Een mooi eerbetoon aan mijn overleden vader”, zegt Georges Nicolas Christiaens van Brouwerij Deca.