Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”

RoesbruggeEen uitslaande brand heeft vrijdagnacht in de Poperingse deelgemeente Roesbrugge een rijwoning in de as gelegd. Bewoonster Jeannine Sobrie (79) kon ontkomen. “Ze stond op straat, helemaal overstuur te kijken naar de vlammen”, zegt een overbuur. Twee andere woningen en enkele auto’s liepen schade op, maar de brandweer kon voorkomen dat de buurwoningen mee in vlammen opgingen.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Oervader folkfestival Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolueerd verbreek ik de band met dit muziekevenement nooit”
  Dranouter

  Oervader folkfesti­val Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolu­eerd verbreek ik de band met dit muziekeve­ne­ment nooit”

  Hoewel bijna nooit herkend door de jongere generatie, blijft Alfred den Ouden (75), grondlegger van Festival Dranouter, een graag geziene gast op het muziekevenement. De muzikant duikt in de loop van de 4 dagen samen met een gelegenheidsband op verschillende plaatsen op om er wat traditionele folk te brengen. “Hoewel fel geëvolueerd, blijf ik een sterke band hebben met Dranouter.”