Patrick Samyn van het bewonersplatform samen met buurtbewoner Sofie Vandenaweele en haar zoontje Sep op de plek die wordt onteigend.
Volledig scherm
Patrick Samyn van het bewonersplatform samen met buurtbewoner Sofie Vandenaweele en haar zoontje Sep op de plek die wordt onteigend. © Henk Deleu

Verloederde site in centrum Abele onteigend: “Dit zal het grensdorp alleen maar ten goede komen”

AbeleHet ziet ernaar uit dat de dorpskern van Abele een serieuze gedaanteverwisseling ondergaat. Niet enkel plannen dorpsbewoners een pleintje aan de Franse kant van de gemeenschap, het stadsbestuur gaat nu ook over tot het onteigenen van een verloederd stuk grond dat al jaren een doorn in het oog is van de buren. “We zien een nieuw plein met ruimte om te spelen. Ook is er plaats voor een woonproject om zo de kern van dit bijzonder grensdorp te versterken.” 

 1. ‘Videobellen voor beginners’ in LDC De Bres
  Poperinge

  ‘Videobel­len voor beginners’ in LDC De Bres

  Deze coronacrisis doet ons massaal videobellen, want elkaar even zien doet deugd. Maar niet iedereen heeft het onder de knie. In Lokaal Dienstencentrum De Bres kan je een cursus ‘videobellen voor beginners’ volgen. Daar leer je het met persoonlijke hulp van een digibuddy. Breng je eigen smartphone, tablet of laptop mee, samen met je e-mailadres en paswoord, en je kan van start gaan. Ook wie geen materiaal ter beschikking heeft, kan er terecht. Inschrijven is verplicht en kan via 057/34.66.24 of info@dienstencentrumdebres.be. ‘Videobellen voor beginners’ wordt op 4 en 18 maart georganiseerd telkens van 9 uur tot 11.30 uur. Alle data kan je nalezen op www.poperinge.be.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king