De herdenkingstuin werd ingehuldigd in aanwezigheid van een delegatie van Westhoekburgemeesters.
Volledig scherm
De herdenkingstuin werd ingehuldigd in aanwezigheid van een delegatie van Westhoekburgemeesters. © RV

Vergeten begraafplaats uit WO I in ere hersteld: “Hier rusten overledenen uit Belgische vluchtelingencentrum van Neuville”

PoperingeIn Neuville-sous-Montreuil, een plaatsje in het Franse departement Pas-de-Calais, is een vergeten begraafplaats met vooral mensen uit de Westhoek in ere hersteld. Er werd een herdenkingstuin ingericht en Westhoekoverleg zorgde voor een paneel met de namen van de overleden. 

 1. Weer verdachte vaten aangetroffen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Weer verdachte vaten aangetrof­fen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?

  Het lijkt erop dat West-Vlaanderen criminele bendes blijft bekoren om drugslabo’s op te zetten. Recent werden zo’n labo’s ontdekt in Izegem, Ruddervoorde en Ieper. Nog niet zo gek lang geleden werd in Lendelede zelfs het grootste drugslab ooit in ons land ontdekt. En regelmatig worden verdachte vaten, vermoedelijk afkomstig uit die labo’s, gedumpt op verlaten plekken. Dinsdag werden dergelijke vaten teruggevonden in Langemark-Poelkapelle, eerder deze maand was dat ook het geval in Diksmuide en Houthulst.
 2. Jongeren spelen met ‘Herinnering’ een theaterstuk rond Vrede, Verdraagzaamheid en Vrijheid: “Een ernstig onderwerp, maar we brengen het met humor”
  Ieper

  Jongeren spelen met ‘Herinne­ring’ een theater­stuk rond Vrede, Verdraag­zaam­heid en Vrijheid: “Een ernstig onderwerp, maar we brengen het met humor”

  Hoe denken jongeren van tegenwoordig na over bepaalde waarden in het leven? Het antwoord op dat vraagstuk is vrijdag en zondag te zien in de openluchttheatervoorstelling ‘Herinnering’ in Ieper. Initiatiefnemer is Bernard Deman van het Nationaal Verbond der Oud-Krijgsgevangen – Prikkeldraadfonds. “We willen niet dat Vrede, Verdraagzaamheid en Vrijheid zomaar losse begrippen zijn bij onze tieners.”