De vestigingen van VBS De Kastanje uit Proven en Krombeke pakken uit met een circusvoorstelling ter vervanging van een klassiek schoolfeest. In zowel Krombeke als Proven oefenen de kinderen onder leiding van circusdirecteur Dennis van circus Picolini.
Volledig scherm
De vestigingen van VBS De Kastanje uit Proven en Krombeke pakken uit met een circusvoorstelling ter vervanging van een klassiek schoolfeest. In zowel Krombeke als Proven oefenen de kinderen onder leiding van circusdirecteur Dennis van circus Picolini. © VBS De Kastanje

VBS De Kastanje pakt uit met circusvoorstelling: “Geen klassiek schoolfeest meer voor ons!”

KROMBEKE/PROVENDe vestigingen van VBS De Kastanje uit Proven en Krombeke slaan de handen in elkaar. Ze pakken uit met een circusvoorstelling ter vervanging van een klassiek schoolfeest. “De leerlingen krijgen hulp van familiecircus Picolini. De circusdirecteur staat in voor de begeleiding van de leerlingen die de acts brengen en geeft de nodige tips bij de organisatie”, klinkt het bij VBS De Kastanje. ‘Circus De Kastanje’ is een Covid Safe evenement en een ticket kost 10 euro.

 1. Na bewoner (25) nu ook zus (30) aangehouden voor uit de hand gelopen burenruzie
  Kortrijk / Ieper

  Na bewoner (25) nu ook zus (30) aangehou­den voor uit de hand gelopen burenruzie

  Nadat de 25-jarige bewoner van het appartement langs de Minister Tacklaan in Kortrijk deze voormiddag al werd aangehouden door de onderzoeksrechter voor schuldig verzuim, is nu ook zijn 30-jarige zus uit Ieper aangehouden door de onderzoeksrechter voor poging moord. De vrouw timmerde de overbuurvrouw van haar broer in elkaar nadat opnieuw discussie ontstond. De 65-jarige buurvrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.
 2. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”
 1. 12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief
  Wervik/Moorslede/Geluveld/Ieper

  12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblok­dief

  Een 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.