Linda Rouseré met Josephine Ververken en zoon Robbe Sambaer voor het gebouw waar Guesthouse La Paix komt.
Volledig scherm
Linda Rouseré met Josephine Ververken en zoon Robbe Sambaer voor het gebouw waar Guesthouse La Paix komt. © Laurie Bailliu

Uitbaters Hotel de la Paix openen weldra Guesthouse La Paix in oude tandartspraktijk

PoperingeTegen de zomer van 2022 openen de uitbaters van Hotel de la Paix op de Grote Markt Guesthouse La Paix in de Vlamingstraat, op 50 meter afstand. “Een oude tandartspraktijk toveren we om tot een prachtig hotel met negen kamers”, zegt Robbe Sambaer, die samen met zijn vriendin Josephine Ververken in de zaak van zijn mama stapte.

 1. Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”
  Veurne

  Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”

  Bij AZ West in Veurne is het elke dag opnieuw weer herschikken om alles gedaan te krijgen. De zes bedden op de afdeling intensieve zorg zijn volzet, de activiteiten in het operatiekwartier zijn met bijna de helft gedaald en 26 ziekenhuismedewerkers zitten thuis in quarantaine. Toch roept directeur Lieven Vermeulen patiënten op om zorg niet uit te stellen. “Van zodra we bedden vrij hebben, plannen we ook niet-dringende operaties.”
 2. Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”
  Veurne

  Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”

  ‘Uitstekend. Veurne’, dat is de baseline bij het nieuwe stadslogo. Bijzonder is dat die huisstijl volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Er kwam geen extern ontwerpbureau aan te pas. Daarnaast stelt Veurne een eigen stadsfilm voor. “Onze stad heeft uitzonderlijke troeven in handen die we maar al te graag op tafel gooien”, knipoogt communicatieschepen Jan Verfaillie (CD&V).
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.