Dode vissen in Poperingevaart.
Volledig scherm
Dode vissen in Poperingevaart. © rv

Twintigtal vissen dood aangetroffen in Poperingevaart

PoperingeIn de Poperingevaart in Poperinge zijn zo’n twintig tot vijfentwintig dode vissen aangetroffen. Mogelijk ligt de oorzaak bij een te lage waterstand. “De brandweer heeft alvast de sluis wat opengezet zodat er meer water in de vaart is terechtgekomen”, zegt Fanny Depijpere van de provincie West-Vlaanderen.

 1. Historisch WOII-altaar 54 jaar vermist, na lange zwerftocht terug in Talbot House: “We hopen dat onze zolderkapel de laatste halte wordt van de bewogen reis”
  PREMIUM
  Poperinge, Alveringem

  Historisch WOII-al­taar 54 jaar vermist, na lange zwerftocht terug in Talbot House: “We hopen dat onze zolderka­pel de laatste halte wordt van de bewogen reis”

  Een historisch altaar werd in 1945 door Britse troepen van het R.E.M.E.-regiment aan de heropende soldatenclub Talbot House geschonken. Het altaar was afkomstig uit de ruïne van een vernielde Normandische kerk. “Na een bewogen zwerftocht en te vergeefse zoektocht van ruim een halve eeuw werd het altaar per toeval herontdekt”, zegt manager Simon Louagie van het Talbot House. Het WOII-altaar keerde op zondag 9 mei, tijdens het VE-weekend (dag waarop we het einde van WOII herdenken) van Brouwerskasteel Feys in Beveren-aan-de-IJzer terug naar de soldatenclub in Poperinge.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten