Tussen Poperinge en Menen rijden voorlopig geen treinen.
Volledig scherm
Tussen Poperinge en Menen rijden voorlopig geen treinen. © Kristof Pieters

Treinverkeer tussen Poperinge en Menen onderbroken

Poperinge/MenenOp de lijn tussen Poperinge en Kortrijk is er maandagochtend schade vastgesteld aan een bovenleiding. Daardoor is het treinverkeer tussen Poperinge en Menen volledig onderbroken.

 1. Kerk van Dranouter wordt deels omgebouwd tot turnzaal: “Maar erediensten zullen blijven doorgaan”
  Dranouter

  Kerk van Dranouter wordt deels omgebouwd tot turnzaal: “Maar eredien­sten zullen blijven doorgaan”

  Met goedkeuring van de bisschop wordt in Dranouter de Sint-Jan-De-Doperkerk deels omgebouwd tot een sportzaal. De nieuwe ruimte is vooral bedoeld voor leerlingen van de gemeentelijke basisschool die al even op zoek waren naar een extra plekje om te turnen. Opmerkelijk is dat de weinige erediensten gewoon kunnen blijven plaatsvinden. “Bij mooi weer doen we zoveel mogelijk buiten, maar vanaf volgend jaar kunnen we hier terecht.”
 2. IJs- en eethuis Goeste kan eindelijk openen en zet in op korte keten: “Een eigen biertje, eigen cola en wijnen uit Westhoek”
  Poperinge

  IJs- en eethuis Goeste kan eindelijk openen en zet in op korte keten: “Een eigen biertje, eigen cola en wijnen uit Westhoek”

  De zaakvoerders van het ijs-en eethuis Goeste op de Grote Markt in Poperinge kunnen eindelijk hun zaak openen. “In normale omstandigheden zouden we al zes maanden open zijn. We hebben dus al heel wat geduld moeten oefenen. Zaterdag zetten we met veel plezier ons terras uit”, zegt Bart Mostaert. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.
 3. Provincie bouwt samen met Poperinge aan de ruimtelijke toekomst voor de stad
  Poperinge

  Provincie bouwt samen met Poperinge aan de ruimtelij­ke toekomst voor de stad

  De Provincie West-Vlaanderen en Stad Poperinge hebben samen een samenwerkingsovereenkomst opgesteld voor de herziening van de afbakening van het kleinstedelijk gebied Poperinge. Hiervoor wordt een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt en wordt er onder andere ruimte voorzien om te werken en te ontspannen. In 2009 werd ook een PRUP opgemaakt en toen werd onder meer gezocht naar ruimte voor wonen en uitbreiding van Sappenleen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?