Een bezoek aan het hedendaagse familiehopbedrijf ‘Belhop’ van Annebel Vandenbroucke en Bart Boeraeve, het vernieuwde hopbedrijf van Paul en Daan Soenen en het eigentijdse biohopbedrijf van Joris Cambie (foto) stond op de planning tijdens 'Toeren langs Hopboeren'.
Volledig scherm
Een bezoek aan het hedendaagse familiehopbedrijf ‘Belhop’ van Annebel Vandenbroucke en Bart Boeraeve, het vernieuwde hopbedrijf van Paul en Daan Soenen en het eigentijdse biohopbedrijf van Joris Cambie (foto) stond op de planning tijdens 'Toeren langs Hopboeren'. © Laurie Bailliu

Toeren langs een familiehopbedrijf, vernieuwd hopbedrijf en een biohopbedrijf: “Hop in Poperinge promoten als een volwaardig professionele artisanale teelt”

PoperingeStad Poperinge en vzw Hop gingen met 40 brouwerijen, 4 hogescholen en een 6-tal firma’s ‘Toeren langs hopboeren’. De hoppepluk is volop bezig. Een bezoek aan het hedendaagse familiehopbedrijf ‘Belhop’ van Annebel Vandenbroucke en Bart Boeraeve, het vernieuwde hopbedrijf van Paul en Daan Soenen en het eigentijdse biohopbedrijf van Joris Cambie stond op de planning om de sfeer op te snuiven.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Huis van de Dichter zoekt kandidaten voor schrijfverblijf
  Watou

  Huis van de Dichter zoekt kandidaten voor schrijfver­blijf

  Het Huis van de Dichter in Watou is een residentie voor auteurs die in Vlaanderen en Nederland wonen en werken. Tot begin 2009 was het de woning van Gwij Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de Poëziezomers van Watou. Het Huis van de Dichter in Watou wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. Kandidaten die interesse hebben in een schrijfresidentie kunnen zich tot 14 november aanmelden.