Theaterbende PROT brengt 'Immaculata'. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio.
Volledig scherm
Theaterbende PROT brengt 'Immaculata'. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio. © PROT

Theaterbende PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstelling volledig gedragen door vier jongeren”

PoperingeTheaterbende PROT heeft haar tanden gezet in ‘Immaculata’. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio. “Gasten uit de middelbare school, want daar gaat het over. Die vloeiden voort uit workshops waar we ruim twee jaar geleden mee begonnen”, zegt Chris Vandenberghe van PROT. De voorstelling worden in januari en februari gespeeld in CC Ghybe in Poperinge.

 1. Ieper speelt zijn middeleeuwse geschiedenis uit om nieuwe toeristen te lokken: “Een waardevol thema voor de cultuurbezoeker aan onze stad”
  Ieper

  Ieper speelt zijn middeleeuw­se geschiede­nis uit om nieuwe toeristen te lokken: “Een waardevol thema voor de cultuurbe­zoe­ker aan onze stad”

  Enkel rekenen op toeristen uit de Commonwealth-landen, in die val wil Ieper niet meer trappen. De coronacrisis en Brexit legden pijnlijk bloot dat als Britten en Australiërs niet meer op bezoek komen, het stil wordt in de Kattenstad. Ieper zet daarom meer in op onder meer de binnenlandse bezoeker. “Hoewel WO-I belangrijk blijft, hebben we nog heel wat andere troeven.”
 2. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
  PREMIUM
  Kaprijke

  Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

  De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”