Sportschepen Klaas Verbeke (CD&V) en zwembadcoördinator Andres Van de Weghe in Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge
Volledig scherm
Sportschepen Klaas Verbeke (CD&V) en zwembadcoördinator Andres Van de Weghe in Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge © Laurie Bailliu

Tariefvereenvoudiging in sport- en recreatiebad De Kouter: “Kinderen tot 3 jaar zwemmen gratis”

PoperingeDe tariefstructuur in sport- en recreatiebad De Kouter in Poperinge wordt eenvoudiger en in veel gevallen ook goedkoper. Tegelijk krijgen sportzwemmers extra zwemwater, afgestemd op het schoolzwemmen.

 1. Sportdienst Poperinge investeert in nieuwe werkkrachten: “Uitbreiding team, aanbod, evenementen én infrastructuur!”
  Poperinge

  Sport­dienst Poperinge investeert in nieuwe werkkrach­ten: “Uitbrei­ding team, aanbod, evenemen­ten én infrastruc­tuur!”

  Stad Poperinge wil meer eigen sportaanbod, met lessenreeksen, kampen en evenementen. “Sport- en recreatiebad De Kouter blijft een super-attractie met jaarlijks tienduizenden sport- en recreatieve zwemmers. Ook de realisatie van het ambitieuze masterplan voor de stedelijke sportzone komt stilaan op kruissnelheid. Om onze ambities waar te maken hebben we een sterk sportteam nodig”, zegt schepen van sport Klaas Verbeke (CD&V). Daarom wordt op zoek gegaan naar een sportpromotor en -functionaris.
 2. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Legendarisch café De Zon waar Festival Dranouter het levenslicht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”
  PREMIUM

  Legenda­risch café De Zon waar Festival Dranouter het levens­licht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”

  Veel stamgasten van café De Zon in Dranouter liepen al maanden verloren nadat vorig jaar in mei de kroeg de deuren sloot. Ook tijdens de laatste editie van Festival Dranouter bleken heel wat festivalgangers fel ontgoocheld toen ze bij het afzakken naar het dorp voor een gesloten deur stonden. Eindelijk is de ellende voorbij, want op 1 april begint David Chapelle (26) uit Ieper met het tappen van biertjes in de horecazaak. Wie de man is en wat hij met het café van plan is lezen we hier.
  Dranouter