Prins Edward, neef van koningin Elizabeth, ontstak bij zijn bezoek de kerstlichtjes in Talbot House.
Volledig scherm
Prins Edward, neef van koningin Elizabeth, ontstak bij zijn bezoek de kerstlichtjes in Talbot House. © Eric Compernolle

Talbot House viert Britse kerst: “Net als in de oorlog zijn we een baken van hoop, een lichtpuntje tijdens duistere tijden”

PoperingeOok Talbot House in Poperinge viert kerst, zij het op de Britse manier. Het huis en de tuin ademen een gezellig sfeer uit: er is Brits kerstgebak, een kinderquiz en vertellers nemen de bezoekers op sleeptouw voor een mooi verhaal. De Britse prins Edward ontstak er vorige week de lichtjes.

 1. HUIZENJACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschillend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”
  PREMIUM
  De Panne

  HUIZEN­JACHT. De Panne en Bray-Dunes, slechts gescheiden door een grens, maar toch verschil­lend: “De Belgische kant blijkt niet zomaar duurder”

  Kustgemeente De Panne ligt vlak bij de Franse grens, en paalt aan Bray-Dunes. De twee gemeenten delen het strand en een heel aantal parken, maar kennen ook heel wat verschillen. “Bij onze Franse buren is het tot één derde goedkoper om een appartement of woonst te kopen”, weet makelaar Liesbeth Himpens van Caenen De Panne. En tóch zijn er redenen in overvloed om voor een woning De Panne te kiezen. We maken een kritische vergelijking.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.