Prins Edward, neef van koningin Elizabeth, ontstak bij zijn bezoek de kerstlichtjes in Talbot House.
Volledig scherm
Prins Edward, neef van koningin Elizabeth, ontstak bij zijn bezoek de kerstlichtjes in Talbot House. © Eric Compernolle

Talbot House viert Britse kerst: “Net als in de oorlog zijn we een baken van hoop, een lichtpuntje tijdens duistere tijden”

PoperingeOok Talbot House in Poperinge viert kerst, zij het op de Britse manier. Het huis en de tuin ademen een gezellig sfeer uit: er is Brits kerstgebak, een kinderquiz en vertellers nemen de bezoekers op sleeptouw voor een mooi verhaal. De Britse prins Edward ontstak er vorige week de lichtjes.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc
  PREMIUM
  Veurne/Koksijde/Nieuwpoort

  “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc

  Een overdosis xtc kostte in januari vorig jaar het leven aan een 27-jarige jongeman uit Veurne. Zijn vader trof hem ‘s morgens levenloos aan in zijn bed. Het Openbaar Ministerie acht nu drie personen verantwoordelijk voor zijn dood: een goede vriend, een kennis van de vriend en een drugsdealer. Ze riskeren celstraffen van 38 en 45 maanden. “Uiteraard heeft het slachtoffer zelf ook een aandeel. Maar hij was nooit gestorven zonder dat er drugs aan hem werden gegeven.”