Supporters vieren overwinning Rode Duivels in bubbels in Popcorner.be op de Vroonhofsite.
Volledig scherm
Supporters vieren overwinning Rode Duivels in bubbels in Popcorner.be op de Vroonhofsite. © Laurie Bailliu

Supporters vieren overwinning Rode Duivels in bubbels

PoperingeOp verschillende plaatsen in Poperinge konden supporters zaterdag samenkomen om op groot scherm de eerste EK-match van de Belgen te bekijken. Zo ook in de zomerbar, met bijhorend EK-dorp, Popcorner.be en het Clarebout EK-dorp. Een geslaagde, maar rustige avond.

 1. Buurtwinkel ‘t Spendiege heeft kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ te pakken: “Van pistolets uit Veurne tot wijn uit Heuvelland”
  Roesbrugge

  Buurtwin­kel ‘t Spendiege heeft kwaliteits­la­bel ‘100% West-Vlaams’ te pakken: “Van pistolets uit Veurne tot wijn uit Heuvelland”

  ‘t Spendiege in Roesbrugge-Haringe draagt sinds kort het label ‘100% West-Vlaams’. In deze buurtwinkel wordt een brede waaier aan verse voeding en West-Vlaamse streekproducten aangeboden. Van bier tot kaas, koekjes en vlees. “Mensen producten aanbieden zodat ze van ‘s morgens tot ‘s avonds iets uit de eigen streek kunnen eten, dat is ons doel”, klinkt het bij zaakvoerders Marjolein Deryckere (35) en Kevin Deblander (40).
 2. Brit die met omgebouwde reddingssloep Europa bevaart, meert aan in Ieper: “Blij dat ik hier een stop maak”
  PREMIUM
  Ieper

  Brit die met omgebouwde reddings­sloep Europa bevaart, meert aan in Ieper: “Blij dat ik hier een stop maak”

  Fietsers en stappers zullen ongetwijfeld de vreemde boot al hebben opgemerkt die deze dagen aan de sluis in Boezinge ligt. Het oranje tuig is een oude reddingsloep waarmee de Brit Hamish Campbell (57) tal van Europese rivieren, kanalen en meren bevaart. De klimaatactivist is nu op weg naar huis, maar hield nog even halt in de Westhoek. “Het regent hier even fel als thuis in Engeland.”
 1. Kamp KSA Mortsel ontruimd na stortregens in Dranouter: “We zaten eerst bijna in de Ardennen. Maar ook plan B bleek niet zo’n goed idee”
  Dranouter/Mortsel

  Kamp KSA Mortsel ontruimd na stortre­gens in Dranouter: “We zaten eerst bijna in de Ardennen. Maar ook plan B bleek niet zo’n goed idee”

  Ze zouden op kamp trekken naar Rochefort. Maar na de zondvloed van vorige week in de Ardennen zochten en vonden ze een veiliger alternatief, in de Westhoek. “Tenminste, dat dachten we”, zegt hoofdleidster Lotte Torney. Maandag moest de groep, met 100 leden van 6 tot 14 jaar, in allerijl worden geëvacueerd, toen door stortregens de kampplaats werd overspoeld.