Het StressFactor team, met leerlingen en leerkrachten uit de onderscheiden scholen.
Volledig scherm
Het StressFactor team, met leerlingen en leerkrachten uit de onderscheiden scholen. © rv

StressFactor Live komt opnieuw naar Poperinge

PoperingeStressFactor Live zakt op dinsdag 24 mei opnieuw af naar scholengemeenschap Bertinus Collectief. Voor dit muziekfestival sloegen leerlingen en leerkrachten van acht secundaire scholen de handen in mekaar.

 1. Kunstenfestival Watou afgetrapt: “Combinatie van kunst en poëzie en natuur en ontspanning”
  watou

  Kunstenfes­ti­val Watou afgetrapt: “Combinatie van kunst en poëzie en natuur en ontspan­ning”

  Watou is de komende twee maanden weer het mekka voor de kunstliefhebber. Op verschillende plekken verspreid in het dorp en bij Kasteel De Lovie vind je allerlei kunstinstallaties. Opmerkelijk: de kunstenaars verbleven vorige zomer enkele dagen in Watou, zodat ze hun installaties op maat van het dorp en de inwoners konden maken. “En deze zomer komen de kunstenaars voor volgend jaar logeren.”
 2. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.