Begraafplaats ‘Grensland’ - Reveil19
Volledig scherm
Begraafplaats ‘Grensland’ - Reveil19 © LBR

Serene en ingetogen Reveil19 op nieuwe begraafplaats ‘Grensland’

Op heel wat begraafplaatsen in de regio vond op 1 november Reveil plaats. Een initiatief waarbij intieme muziek wordt gespeeld en plaatselijke verhalen worden verteld. De nieuwe begraafplaats ‘Grensland’ werd de uitvalsbasis voor Reveil19 in Watou.

0 reacties

 1. Herdenkingsplechtigheid voor 11 slachtoffers ongeval oorlogsmunitie: “100 jaar geleden, maar we mogen ze nooit vergeten”
  Heuvelland

  Herden­kings­plech­tig­heid voor 11 slachtof­fers ongeval oorlogsmu­ni­tie: “100 jaar geleden, maar we mogen ze nooit vergeten”

  Op een plek in het bos in Wijtschate heeft een plechtigheid plaatsgevonden voor de slachtoffers van een ongeval met oorlogsmunitie op 24 juni 1922. Een karretje met explosief tuig kantelde toen, waarna er een grote explosie plaatsvond. Liefst 11 mensen lieten het leven in het ongeluk. Een van de doden was Isidoor Odent. Het is zijn achterkleinkind, Rinda Depoorter (66) uit Ieper, die het initiatief nam voor de herdenking.
 2. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!