Corinne Heyrman neemt volgende week haar intrek in het Huis van de Dichter in Watou.
Volledig scherm
Corinne Heyrman neemt volgende week haar intrek in het Huis van de Dichter in Watou. © Huis van de Dichter

Schrijfster Corinne Heyrman werkt aan eerste poëziebundel in Huis van de Dichter

WatouDe volgende resident voor het Huis van de Dichter in Watou staat klaar. Schrijfster Corinne Heyrman neemt volgende week haar intrek. In het Huis van de Dichter zal ze aan haar eerste poëziebundel werken, met als titel ‘Jassen voor beginners’. “De bundel wordt een roadtrip door een tussengebied. Ze zal haar onderzoek beginnen in Watou, dat ook een tussengebied is van Franstalig en Nederlandstalig en daarom dus het uitgelezen vertrekpunt.”

 1. Will Tura neemt afscheid van podium, zo reageert geboortestad Veurne: “We zullen nooit meer zo’n artiest hebben”
  PREMIUM

  Will Tura neemt afscheid van podium, zo reageert geboorte­stad Veurne: “We zullen nooit meer zo’n artiest hebben”

  Will Tura zette zijn eerste muzikale stappen in Veurne, de stad waar hij als kind opgroeide. “Hij draagt Veurne nog altijd in zijn hart en die liefde is wederzijds. Will Tura is één van ons, vinden wij als Veurnaar”, reageert burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). Superfan Monique Duyck (80) volgde haar idool in het hele land, organiseerde concerten met hem in Veurne en legde bussen in naar optredens. “Ik heb al veel Vlaamse zangers gezien, maar geen één kan tippen aan Will.”
  Veurne
 1. Laurien (14) jaagt inbreker weg: “Hij stond plots naast me, in zijn motorpak, vlakbij mijn slaapkamer”
  PREMIUM

  Laurien (14) jaagt inbreker weg: “Hij stond plots naast me, in zijn motorpak, vlakbij mijn slaapkamer”

  Een tienermeisje uit de Westhoek werd donderdag de stuipen op het lijf gejaagd toen ze in de ouderlijke hoeve plots oog in oog stond met een inbreker. “Hij brabbelde iets onverstaanbaars toen ik ‘m vroeg wat hij deed in ons huis, op de bovenverdieping dan nog. Bijna viel hij ook van de trap, maar uiteindelijk vluchtte hij weg”, zegt Laurien Dequidt (14). De man sloeg ook elders toe. Hieronder het relaas van de feiten.
  Watou
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.