Zicht op het historische voorgebouw de Vroonhofsite.
Volledig scherm
Zicht op het historische voorgebouw de Vroonhofsite. © Studiebureau VELD

Samenwerking provincie en Poperinge voor open traject Vleterbeek op Vroonhofsite

PoperingeEen samenwerkingsovereenkomst, tussen de provincie West-Vlaanderen en de stad Poperinge, rond de aanleg van een open traject van de Vleterbeek op de Vroonhofsite, ligt op de gemeenteraad van 31 januari ter goedkeuring. Voor de sloop van een aantal gebouwen, de aanduiding van een ontwerpteam, het archeologisch onderzoek en een bodemanalyse werken de stad en de provincie samen. De effectieve werken aan de beek zouden in 2024 starten.

 1. Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Het is deze maand tien jaar geleden dat Joeri Decuypere (27) uit Geluveld verongelukte. Reden genoeg voor een ‘feestje’, vinden zijn zus en vrienden. “Een feestje om te tonen dat vriendschap altijd blijft bestaan en het leven gevierd moet worden”, zegt zus Evi. “Mijn broer had het zelf zo gewild, dat we herinneringen zouden ophalen tijdens een feest, in plaats van te huilen om zijn dood.”
  Ieper
 2. Borelle brengt opnieuw massa volk op de been om winter uit te drijven: “Hopelijk barst dit niet uit zijn voegen”

  Borelle brengt opnieuw massa volk op de been om winter uit te drijven: “Hopelijk barst dit niet uit zijn voegen”

  Hoewel ze al lang in de Westhoek wonen, was het voor Jan Reynaert (64) en zijn vrouw Mieke Delanghe (65) wachten op hun pensioen om een eerste keer mee te stappen met Borelle. De twee werkten immers heel hun leven in de horeca en konden zich nooit vrijmaken. Samen met honderden andere stappers kwamen ze de winter vaarwel zeggen. “Dit is echt folklore die we in ere moeten houden.”
  Dranouter