Het voorbije jaar werden de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge terug op vele vlakken ingezet. Meer dan 60 mensen volgden er een cursus of initiatie en de ‘hartveilig’ lessen werden hervat.
Volledig scherm
Het voorbije jaar werden de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge terug op vele vlakken ingezet. Meer dan 60 mensen volgden er een cursus of initiatie en de ‘hartveilig’ lessen werden hervat. © Rode Kruis Poperinge

Rode Kruis Poperinge verkoopt 4050 stickers en reikt 50 brevetten uit

PoperingeHet voorbije jaar werden de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge terug op vele vlakken ingezet. Meer dan 60 mensen volgden er een cursus of initiatie en de ‘hartveilig’ lessen werden hervat. Jeugd Rode Kruis herleefde na een moeilijke coronaperiode en de stickeractie werd de beste op één na. Er werden op de Poperingse kruispunten 4.400 stickers verkocht.

 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!
 2. Festival Dranouter biedt 6.000 tickets minder aan wegens tekort aan vrijwilligers: “Anders kunnen we kwaliteit niet meer garanderen”
  Dranouter

  Festival Dranouter biedt 6.000 tickets minder aan wegens tekort aan vrijwilli­gers: “Anders kunnen we kwaliteit niet meer garanderen”

  De organisatoren van Festival Dranouter worden een beetje wanhopig. De zoektocht naar vrijwilligers loopt immers niet vlot. Daarom beslist het festival voorlopig minder tickets aan te bieden. “Met de huidige verhouding vrijwilligers-festivalgangers kunnen we iedereen een fijn muziekevenement beloven”, zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.