Michiel Gauquie voor de Sint-Vedastuskerk in Reningelst.
Volledig scherm
Michiel Gauquie voor de Sint-Vedastuskerk in Reningelst. © Michiel Gauquie

Reningelstenaar roept op: “Luid elke klok in elke kerk elke avond om 20 uur als teken van verbondenheid”

Michiel Gauquie uit Reningelst wil graag elke avond om 20 uur de klokken horen luiden in elke kerk. “Het kan een teken van steun en verbondenheid zijn voor veel mensen”, meent Michiel. Poperinge, Ieper en Heuvelland steunen alvast zijn initiatief.

 1. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
 2. Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.