Voorstelling project 'Qualicanes' - Callicanes.
Volledig scherm
Voorstelling project 'Qualicanes' - Callicanes. © LBR

Project Qualicanes: een nieuwe toekomst voor voormalige grenspost Callicanes

Het project Qualicanes beoogt de toekomstige invulling en herbestemming van de site van de voormalige grenspost Callicanes, tussen Poperinge en Godewaersvelde. Het totaalbudget van dit project bedraagt 1.720.641,53 euro.

 1. Middeleeuwse skeletten opgegraven in centrum Wijtschate: “We hadden verwacht sporen uit WO I aan te treffen, maar vonden er van 1.000 jaar oud”
  Wijtschate

  Middeleeuw­se skeletten opgegraven in centrum Wijtschate: “We hadden verwacht sporen uit WO I aan te treffen, maar vonden er van 1.000 jaar oud”

  Bij werken aan het Sint-Medardusplein in Wijtschate hebben archeologen een deel van een vooroorlogs kerkhof blootgelegd. Daarbij werden skeletten gevonden die in de 10de tot 13de eeuw in de grond werd gestopt. “De graven brengen ons terug naar de beginperiode van Wijtschate, toen nog ‘Widisgat’ genoemd, en zijn zeer interessant voor de dorpsgeschiedenis.”
 2. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Poperinge? “Veel sterke punten, maar budgettair niet mogelijk om alle knelpunten tegelijkertijd aan te pakken”
  PREMIUM
  Poperinge

  Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Poperinge? “Veel sterke punten, maar budgettair niet mogelijk om alle knelpunten tegelijker­tijd aan te pakken”

  Het Poperingse stadsbestuur probeert de stad steeds fietsvriendelijker te maken door onder andere te investeren in snelheidsremmende maatregelen om de verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid in de kernen te verbeteren. “De verbindingswegen tussen de deelgemeenten zijn een zwak punt op vlak van fietsvriendelijkheid in onze stad. Op bepaalde plaatsen is er geen fietspad aanwezig of zijn er oudere fietsvoorzieningen aanwezig”, zegt schepen van Mobiliteit Marjan Chapelle (Samen). De vorige afleveringen uit ons Fietsdossier West-Vlaanderen leest u hier.