Museumhuis Lucien De Gheus.
Volledig scherm
Museumhuis Lucien De Gheus. © Museumhuis Lucien De Gheus

Primeur voor Museumhuis Lucien De Gheus: tuin wordt een beeldenpark

PoperingeDe tuin van het Museumhuis Lucien De Gheus, langs de Westouterstraat 80 in Poperinge, wordt voor het eerst een beeldenpark. Nog tot 29 augustus kan je ‘Momentum’ in de beeldentuin ontdekken. De tentoonstelling ‘Keikop-Kattenkop. De kat in het werk van Lucien De Gheus’ loopt nog tot 15 augustus in de kunstenaarswoning.

 1. Fractieleider Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrijker dan mijn zitje”

  Fractielei­der Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrij­ker dan mijn zitje”

  “Ik ga nu zwijgen of ik begin traantjes te pinken.” Groen fractieleider Jordy Sabels nam afgelopen maandag de laatste keer het woord op de Ieperse gemeenteraad. Binnenkort verhuist hij, samen met zijn vriendin, naar Gent. Zijn politieke loopbaan zet hij even on hold. “Ze zeggen altijd dat je geen vrienden kan maken in de politiek, maar er zijn er hier toch wel een paar die ik ga missen.”
  Ieper
 2. KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektrische autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”
  PREMIUM

  KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektri­sche autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”

  Peuters en kleuters Achille (2), Lina (3) en Thyren (3) kunnen niet stappen, maar dat vormde vandaag in Plopsaland De Panne geen probleem. Van Vives hogeschool Kortrijk-Brugge kregen ze een elektrisch autootje cadeau. “Broer Clément (4) stuurt met de afstandsbediening terwijl Achille het uitgiert in het autootje. En ik ren achter hen aan”, lacht mama Emilie. Ze was niet de enige die straalde van geluk. Ook baby Pia was van de partij.
  Vleteren, Nieuwkerke
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.