Ook de jaarlijkse maskerade mag niet ontbreken tijdens een Poperings carnavalsweekend.
Volledig scherm
Ook de jaarlijkse maskerade mag niet ontbreken tijdens een Poperings carnavalsweekend. © Laurie Bailliu

Poperingenaars gooien alle remmen los op Keikoppencarnaval

PoperingeNa 2 coronajaren kunnen carnavalisten en sympathisanten eindelijk weer alle remmen los gooien. Dat er nog in een afgeslankt carnavalsweekend moet gevierd worden, laten ze niet aan hun hart komen. “Er was zaterdagavond heel wat volk op de been, meer dan we verwacht hadden en al 109 deelnemers voor de maskerade.” 

 1. Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-missie in Turkije: “Veel dankbaarheid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”
  PREMIUM

  Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-mis­sie in Turkije: “Veel dankbaar­heid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”

  Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is enorm trots op verpleegkundige Joeri Busschaert (45), de man uit Poelkapelle die deelnam aan een B-FAST-missie in Turkije. In een veldhospitaal in het zwaar getroffen Kirikhan bediende hij er als vrijwilliger het röntgenapparaat. “Ik zou het opnieuw doen, maar niet meteen volgende week.” In dit artikel lees je in welke moeilijke omstandigheden de verpleegkundige er zijn werk moest doen.
  Ieper
 2. Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Het is deze maand tien jaar geleden dat Joeri Decuypere (27) uit Geluveld verongelukte. Reden genoeg voor een ‘feestje’, vinden zijn zus en vrienden. “Een feestje om te tonen dat vriendschap altijd blijft bestaan en het leven gevierd moet worden”, zegt zus Evi. “Mijn broer had het zelf zo gewild, dat we herinneringen zouden ophalen tijdens een feest, in plaats van te huilen om zijn dood.”
  Ieper
 1. Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  De lente is nog net niet in het land, maar dat betekent niet dat je er in het weekend van 18 en 19 maart in Zuid-West-Vlaanderen niet op uit kan trekken. Zo kan je onder andere genieten van een deugddoend lentevuur in Dranouter, gravelroutes met de fiets ontdekken in Izegem of je feestneus opzetten tijdens het Keikoppencarnaval in Poperinge.
  Poperinge