Dirk Frimout in 1992, net voor de lancering van de Atlantis Spaceshuttle in het Kennedy Space Center in Amerika.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Frimout in 1992, net voor de lancering van de Atlantis Spaceshuttle in het Kennedy Space Center in Amerika. © BELGA

Poperingenaar Dirk Frimout (81) vertrok 30 jaar geleden naar de ruimte: “Zelfs na al die tijd denk ik er nog élke dag aan”

PoperingeHet is vandaag - 24 maart - exact 30 jaar geleden dat Poperingenaar Dirk Frimout als eerste Belgische astronaut naar de ruimte vertrok. Met de Amerikaanse spaceshuttle Atlantis maakte hij een vlucht van acht dagen. Het zal niemand verbazen dat de ruimtereis een grote indruk maakte op de man. “Alles is me bijgebleven, van het begin tot het einde van de missie.”

  1. Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-missie in Turkije: “Veel dankbaarheid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”
    PREMIUM

    Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-mis­sie in Turkije: “Veel dankbaar­heid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”

    Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is enorm trots op verpleegkundige Joeri Busschaert (45), de man uit Poelkapelle die deelnam aan een B-FAST-missie in Turkije. In een veldhospitaal in het zwaar getroffen Kirikhan bediende hij er als vrijwilliger het röntgenapparaat. “Ik zou het opnieuw doen, maar niet meteen volgende week.” In dit artikel lees je in welke moeilijke omstandigheden de verpleegkundige er zijn werk moest doen.
    Ieper