Volledig scherm
© Henk Deleu

Poperinge wil leegloop deelgemeenten een halt toeroepen met dorpenplan: “Ons doel is het dorpsleven te versterken”

PoperingeMet een dorpenplan wil de stad Poperinge haar deelgemeenten opnieuw op de kaart zetten. Net zoals in heel Vlaanderen daalt in de dorpen het aantal inwoners, terwijl dat in stedelijke gebieden stijgt. Woningen vinden er steeds moeilijker een eigenaar. Het stadsbestuur wil en kan die tendens niet stoppen, maar gooit de dorpen ook niet zomaar te grabbel. “Met een geheel van acties willen we de deelgemeenten mooi en levendig houden.”  

 1. Lester (20) schiet als eerste te hulp bij zware brand: “Tientallen mensen stonden toe te kijken, maar niemand deed iets”
  PREMIUM
  Poperinge/Brielen

  Lester (20) schiet als eerste te hulp bij zware brand: “Tientallen mensen stonden toe te kijken, maar niemand deed iets”

  Het regent complimenten voor Lester Demeester, een jonge glasplaatser van 20 uit Poperinge. Toen in Brielen bij Ieper een hevige brand in een woning woedde, zette hij snel z’n ladder, zodat een bewoner kon ontsnappen van de eerste verdieping. “Ik deed gewoon wat moest”, zegt de jongeman bescheiden. “Maar het mocht echt niet langer geduurd hebben, de man zag zwart van de rook en was compleet groggy.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht